Blockchain helpt varken aan digitaal paspoort

Computable Awards 2019, Digitale Transformatie van het Jaar

Varkens

Veevoerconcern ForFarmers werkt samen met de Frievar-varkensketen en agri-tech-bedrijf AgOS aan het realiseren van een blockchain-pilotproject. ForFarmers ziet kansen in het gebruik van deze nieuwe technologie om de samenwerking in de keten te versterken. Voor het geven van een optimaal voeradvies verzamelt ForFarmers veel data van de Frievar-varkenshouders. Frievar heeft de veevoerleverancier gemachtigd om deze data te delen in het kader van dit pilotproject. Het project ‘Digitaal varkenspaspoort’ van ForFarmers, Frievar en AgOS is genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar.

Sinds juli 2018 wordt door de ketenpartners gewerkt aan het ontwikkelen van een digitaal varkenspaspoort dat een centrale rol speelt in de blockchain. In het paspoort staat de herkomst van het dier en relevante informatie ten aanzien van voer, klimaat, transport en dierenartsbezoek. Er zijn inmiddels grote stappen gezet, vooral met betrekking tot het aansluiten van databronnen en het verwerken van deze informatie tot bruikbare inzichten. Op1 maart 2019 is een werkend concept opgeleverd.

Naast ForFarmers zijn ook Topigs, Meatfriends en De Varkenspraktijk betrokken bij het leveren van data voor dit project. Hiermee worden de belangrijkste informatiebronnen in de keten afgedekt. Consumenten en retailers vinden transparantie over de herkomst van producten en traceerbaarheid steeds belangrijker. De blockchain-technologie is een mogelijkheid om informatie transparant te maken en beschikbaar voor alle ketenpartijen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-02T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.