Zorgpartners Midden-Holland krijgt slimme meetapparatuur

Computable Awards 2019, Digitale Transformatie van het Jaar

Zorgpartners Midden-Holland is een iot-/e-health-project gestart waarin apparatuur is slim gemaakt voor de automatische verwerking van meetgegevens. Het betreft dus de hulpmiddelen die heel vaak gebruikt worden. Gerealiseerd is dat bepaalde registraties automatisch en direct worden weggeschreven. Het werk van de zorgmedewerker is makkelijker en efficiënter gemaakt. Het project ‘Slimme apparatuur verwerkt meetgegevens automatisch’ van Zorgpartners Midden-Holland, Formex Medical en Cormel IT Services is genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar.

De medewerkers waren al gewend aan de computers op wielen en het werken met een elektronisch cliëntendossiers, daar is nu de automatische verwerking van meetgegevens aan toegevoegd. Het gaat hier om de drie meest voorkomende metingen: die van het gewicht, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel. Door deze vernieuwing is het proces heel anders gaan werken. Zo was de weegronde in het verleden op een vast moment, nu wordt er gewogen op het moment dat iemand bij een bewoner is én meer op indicatie of behoefte. Hierdoor zit men dichter op de cliënt. Er is dus innovatie voor de zorgmedewerker gerealiseerd, maar het zorgproces zelf is ook veranderd. Door het doorvoeren van innovatie kan er veel meer cliëntgericht werken.

De leveranciers in dit project zijn Leertouwer (domotica), Formex Medical, Cormel IT Services en IQ Messenger voor de basisinfrastructuur, waarbij Formex en Cormel in dit deel een actieve rol vervulden. Iedereen heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en aan de innovatie. Voor de leveranciers is dit nu weer een mooie mogelijkheid om dit in hun propositie mee te nemen. De leveranciers hebben ook echt met de zorgverleners, zeg maar het proces meegelopen, ze wilden en moesten alles weten.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-02T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.