Google Cloud scoort met ai in clouddiensten

Computable Awards 2020, categorie IaaS & PaaS

Google Cloud Platform

Google heeft tijdens zijn Cloud Next-conferentie verschillende nieuwe en verbeterde clouddiensten aangekondigd. Aan veel zakelijke diensten heeft Google artificial intelligence toegevoegd. Dit heeft vooral tot doel om zakelijke gebruikers productiever en mogelijk nauwkeuriger te maken. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Google Cloud te nomineren in de categorie IaaS & PaaS.

Zo wordt bijvoorbeeld Smart Compose, wat al in Gmail beschikbaar is, toegevoegd. Deze tool maakt gebruik van Google AI om volledige zinnen in e-mails en documenten voor te stellen. Dat zou al meer dan twee miljard tekens per week hebben bespaard. Er zijn ook nieuwe tools toegevoegd om grammaticale fouten en spelfouten te beperken. Deze zijn gebaseerd op neurale networken en zijn gericht op het helpen van gebruikers om dergelijke fouten te verbeteren. De hulpmiddelen voor grammaticacontrole werken op dezelfde manier als vertalingstools, waarbij de taal van ‘onjuiste grammatica’ wordt veranderd in de taal van ‘correcte grammatica’.

Ai-systemen zijn in de mode, vooral als het gaat om kleinere, meer gerichte toepassingen die misschien beter augmented human intelligence genoemd kunnen worden. Deze toepassingen lijken over het algemeen vrij goed te werken, maar er is nog veel twijfel over het toepassen van die technologie op een grotere schaal. Niet in het minst omdat niemand weet wat er precies gebeurt in het proces om tot een resultaat te komen. Daarom heeft Google een belangrijke eerste aanzet gegeven voor een oplossing: het bouwen van een ai-oplossing waarbij op zijn minst een deel van de ‘denkwijze’ verklaard kan worden. Dit wordt Cloud AI Explanations genoemd, en werkt door middel van het kwantificeren van de bijdrage die elke datafactor heeft geleverd aan een uiteindelijke beslissing. Data scientists kunnen dus bepalen wat de oorzaak is van de beslissing die ze hebben genomen en waar nodig code aanpassen en het resultaat wijzigen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-10T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.