Randstad scoort met grootste wereldwijde cloudmigratie

Computable Awards 2020, categorie Grootzakelijk project

Artie Debidien

Jurylid Artie Debidien

In zo’n 2,5 jaar tijd heeft Randstad ongeveer 925 applicaties gemigreerd naar de cloud. De scope betrof 38 landen en vijftig datacenters. Met de migratie wilde Randstad de kanteling naar een datagedreven en technologisch vooruitstrevende organisatie maken. Legacysystemen zijn uitgefaseerd en het applicatielandschap is tegelijkertijd gerationaliseerd, geoptimaliseerd en gemigreerd. Het fysieke datacenter uis verhuisd naar de cloud en er is een modern governance-model opgetuigd. De jury van de Computable Awards 2020 in de categorie Grootzakelijk project nomineert het project ‘Grootste wereldwijde cloudmigratie’.

Alle infrastructurele verbindingen moesten ontrafelt worden. Dan kom je toe aan de migratie van applicaties en is er totaal geen tijd om heen en weer te pingpongen over waar de installatiescripts, executables of documenten zijn en kan je absentie ervan al helemaal niet als blocking item op werpen. Nee, want je wil de businessafdelingen waarvoor dit alles vaak een black box is, en ook zou moeten zijn, niet frustreren. Dit alles bij elkaar betreft een gigantische coördinatie en organisatie waarin iedereen op alle niveaus een go-mentaliteit dient te hebben. Geen tijd voor weerstand of gijzeling door change orders. Hier is op Champions League-niveau gewerkt om deze transformatie en transitie te realiseren.

Aan zowel de kant van TCS als aan de kant van Randstad is 2,5 jaar lang onvermoeibaar gewerkt. Het is deze gezamenlijke inspanning die dit sourcing- en public cloud-project van wereldformaat tot een succes heeft gemaakt. De gezamenlijke partners zetten nu de schouders onder de volgende stap; nog sneller schalen, uitnutten van machine learning en artificial intelligence-mogelijkheden. Dit alles zodat Randstad verschil gaat maken in de snelheid en kwaliteit bij betere matching van werkgevers en werknemers wereldwijd.

Juryoordeel

"925 applicaties, 38 landen en 50 datacenters... Laat dat even op je inwerken"

Dat Randstad-ceo Jacques van den Broek direct betrokken is geweest bij het partnership tussen Randstad en TCS is mijns inziens een voorbeeld voor andere ceo’s, die vaak onterecht een wat afstandelijke houding hebben tot it-partners. Hij benoemt dat het starten en uitbouwen van een langetermijnrelatie tussen sourcer en eigen organisatie heel belangrijk is en dat er daarom gekeken is naar niveau van creativiteit en een gemeenschappelijk beeld over een partnership. Als de ceo daar zo in staat heeft dat absoluut een positieve impact op de rest van de organisatie.

Het is bekend dat het blenden van organisaties mensenwerk is en dat werkt alleen als er een vested interest is aan beide kanten van de samenwerking. Een relatie moet tegen een stootje en teleurstellingen kunnen en er moet begrip zijn voor elkaar. Het zeggen wat je doet en doen wat je zegt werkt naar wederkerig vertrouwen toe. Contact en contract beyond paper. Deze gecombineerde transformatie en transitie voelt als het veranderen van de bus tijdens het rijden. Je wil namelijk geen onderbrekingen van een goede bedrijfsvoering bij de business. Als je het mij vraagt is niet alleen de bus maar zijn alle bussen veranderd tijdens het rijden en dat ook nog eens tegelijk. Het zijn ongekende aantallen: 925 applicaties, 38 landen en 50 datacenters... Laat dat even op je inwerken en dan snap je waarom de jury van de Computable Awards 2020 dit project nomineert in de categorie Grootzakelijk project.

Terug naar de overige genomineerden

Worldwide cloud migration Randstad

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-20T11:58:00.000Z Artie Debidien
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.