Computable nomineert vijf grootzakelijke projecten

Genomineerden Computable Awards 2020, categorie Grootzakelijk project

Award

Ict-vaktitel Computable heeft vijf ict-projecten in de grootzakelijke markt genomineerd voor de Computable Awards 2020. Het gaat om projecten van Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie), Conclusion, SAP en Mendix, de Nederlandse Spoorwegen, Randstad en Tata Consultancy Services, DSW en Tata Steel samen met BrainCreators. De winnaar in de categorie Grootzakelijk project maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 24 november.

De vijf genomineerde projecten zijn de afgelopen tijd vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Artie Debidien, zelfstandig consultant en voormalig cio van onder andere NIBC Bank en Knab, Bryan Croes, cloud-cto bij T-Systems, Robert de Koning, senior presales consultant enterprise bij Dell Technologies, Guido de Nobel, manager programmabeheersing bij DDCgroup en Michel Timp, enterprise architect bij en eigenaar van Timp-iT.

Computable ontving in deze categorie in totaal 34 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie Grootzakelijk project zijn:

Jureringstraject

Jury Grootzakelijk project

  • Artie Debidien, zelfstandig consultant en voormalig cio van onder andere NIBC Bank en Knab (juryvoorzitter en innovatie)
  • Bryan Croes, cloud-cto bij T-Systems (technisch)
  • Robert de Koning, senior presales consultant enterprise bij Dell Technologies (opdrachtgeverschap)
  • Guido de Nobel, manager programmabeheersing bij DDCgroup (bedrijfskundig)
  • Michel Timp, enterprise architect bij en eigenaar van Timp-iT (projectmanagement)

Een groep van in totaal 36 Computable-experts heeft dus de 34 voordrachten in de categorie Grootzakelijk project digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad dat in de voorbije weken digitaal plaatsvond. Het juryteam stond onder leiding van Artie Debidien, die met Stijn GroveBart van der MarkRuud Mulder en Fred Streefland gezamenlijk de algemene jury van de Computable Awards 2020 vormt.

Bij het juryberaad waren naast de juryvoorzitter, die ook naar de innovatie keek, nog vier competenties vertegenwoordigd. Bryan Croes boog zich over de technische aspecten, Robert de Koning keek naar het opdrachtgeverschap, Guido de Nobel focuste zich vooral op de bedrijfskundige aspecten en Michel Timp lette specifiek op het projectmanagement.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke vijf projecten werden genomineerd.

Afgevallen projecten

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Van de volgende vijf deelnemende grootzakelijke projecten nemen we afscheid:

  • Autonoom varende schepen (Rotterdamse Havenbedrijf, IBM, Axians en Esri)
  • De plug & play-organisatie (Philips, Amazon Web Services, Alibaba, Salesforce en Validic)
  • Horeca ondersteunen met selfcare en data (Grolsch en Trimm)
  • Marketing automation bindt bioscoopliefhebbers (Kinepolis en Selligent)
  • Snel digitaal zaken doen (VodafoneZiggo, First Consulting en Mendix)

Stemmen

Op 31 augustus start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2020. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 24 november worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd maken we gedoseerd ook andere genomineerden bekend.

Partner worden van de Computable Awards 2020?

Wilt u partner worden van de Computable Awards 2020, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Verbind dan uw naam aan dit evenement en ben aanwezig bij de spectaculaire uitreiking op 24 november 2020!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-20T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.