Roel Sijstermans (NKI) scoort met datacentermigratie

Computable Awards 2020, categorie CxO

Roel Sijstermans

Roel Sijstermans

Roel Sijstermans is als hoofd informatisering en automatisering van het Nederlands Kanker Instituut (NKI) verantwoordelijk voor de realisatie van één eenvoudige netwerkinfrastructuur voor zowel het NKI als het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis, die ondersteunend is aan het werk van wetenschappers en clinici. Kern ervan is een software-gedefinieerde infrastructuur en netwerkarchitectuur. Er is een infrastructuur gerealiseerd die gemakkelijk te controleren en eenvoudig te beheren is. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2020 reden om Roel Sijstermans te nomineren in de categorie CxO.

In de nieuwe situatie is opnieuw gekozen voor een op Hewlett Packard Enterpires (HPE) gebaseerd netwerk. Het NKI-datacenter bestaat volledig uit HPE FlexFabric 5940-switches, waarmee de kern, de aggregatie en de toegangslagen worden gebouwd. Dit is vervolgens aangesloten op de campus-netwerken en biedt toegang tot NKI-toepassingen, inclusief een geplande uitbreiding van een virtual desktop infrastructure-omgeving van VMware dat draait op een HPE Hybrid IT-platform. De twee datacenters, beide op locatie, zijn gemigreerd naar een nieuw gebouwd datacenter op locatie en naar een extern datacenter in Amsterdam, een zogeheten private cage. Een van de twee bestaande datacenters is omgebouwd tot netwerkknooppunt.

Het hijsen van de netwerkarchitectuur in een moderne jas maakt connectiviteit op de gehele locatie mogelijk, waaruit weer tal van voordelen voortvloeien. Dat zijn de mobiliteit van werknemers, het ophalen van gegevens aan het bed, connectiviteit voor een reeks moderne gezondheidszorgapparaten en het onderhoud van elektronische patiëntendossiers. Ook maakt de ‘verbouwing’ de weg vrij voor digitale innovatie, met inbegrip van het gebruik van iot in de gezondheidszorg. Bovendien ontstaat een omgeving van wereldklasse, wat ook weer helpt om getalenteerde onderzoekers aan te trekken en te behouden.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-24T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.