Circularise scoort met circulaire economie

Computable Awards 2020, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Sheila Gemin

Jurylid Sheila Gemin

Circularise brengt transparantie in supply chains en maakt het voor bedrijven mogelijk om zich richting een circulaire economie te bewegen. Het doet dit door op een transparante manier informatie beschikbaar te stellen over materialen, producten en hun supply chains zonder alle privacyrisico’s. Circularise biedt merken en producenten een betrouwbare oplossing die bewijs van duurzaamheid, een circulaire economie en recycling-mogelijkheden garandeert. Voor de jury van de Computable Awards 2020 reden om Circularise te nomineren in de categorie Tech-startup.

Transparantie van supply chains is een voorwaarde circulaire value chains omdat het doordachte beslissingen mogelijk maakt over het gebruik van assets. Tijdens een recycling-pilot kwam Circularise er bijvoorbeeld achter dat recycling van flatscreens meer dan drie keer efficiënter kon als er eenvoudig toegang is tot de juiste informatie. De initiële klant van Circularise is dat ook een producent van materialen in de plastic- en textielindustrie. Veel andere stakeholders in de supply chain, zoals merken en oem-producenten, profiteren van de technologie van Circularise zodra materiaalproducenten het gebruiken.

Circularise heeft een prototype gebouwd voor de plasticindustrie en heeft deze oplossing inmiddels ingezet in een operationele omgeving. Dit was bij de twee plasticproducenten Domo Chemicals en Covestro en behelste een betaalde pilot. Op basis van de initiële testresultaten in het vierde kwartaal van 2019 is de oplossing op de markt gebracht. Samen met beide bedrijven wordt gewerkt aan een open standaard voor de plasticindustrie. In oktober 2019 is de oplossing gepresenteerd bij Basf, ’s werelds grootste producent van chemische producten. In de Circularity Challenge 2019 drong Circularise door tot de finale en werd een opdrachtnemer. Hierdoor is het toegelaten tot Greentown Launch, een accelerator-programma van een half jaar voor startups bij Greentown Labs, waar via een samenwerking met en/of een investering bij Basf kan worden verdiend.

Juryoordeel

"Circularise focust zich op bedrijfsprivacy en gevoelige informatie"

Circularise beschermt anders dan andere blockchain transparency-oplossingen door zich te focussen op de bedrijfsprivacy en gevoelige informatie. De prijsmodellen van Circularise zijn gebaseerd op de sectorspecifieke betaalmodellen in textiel en plastic. Met een stabiel prijs en duidelijke verdienmodellen gaat Circularise een mooie toekomst tegemoet. Dat wordt ook nog eens onderstreept door bedrijven als H&M, Domo, Covestro, TheSummit Company en Xindao, die allemaal intentieverklaringen met Circularise zijn aangegaan.

Deze startup focust zich op het gebruik van technologie als blockchain ai en encryptie om een duurzame wereld te bevorderen. De ambitie om een communicatieplatform en standaard te ontwikkelen dat breed in markt kan worden gebruikt, is lovenswaardig. Dit moet zorgen voor onafhankelijke opslag en een communicatieplatform waarbij integriteit van gegevens en anonimiteit leidend zijn. Circularise is een mooi en jong bedrijf met een aanstekelijke drive en duidelijke passie voor duurzaamheid. Het is daarom een terecht genomineerde bij de Computable Awards 2020 in de Categorie Tech-startup.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-26T11:58:00.000Z Sheila Gemin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.