Widget Brain scoort met workforce optimisation

Computable Awards 2020, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Giovanni Verhaeghe

Jurylid Giovanni Verhaeghe

Widget Brain, een snelgroeiende startup die technologie aanbiedt voor het optimaliseren van roosters, gaat wereldwijd uitbreiden door een investering van twee miljoen euro van Volta Ventures. Met deze investering wil Widget Brain zo snel mogelijk groeien op het gebied van workforce optimisation en voorspellend onderhoud van machines en apparaten. Voor de jury van de Computable Awards 2020 reden om Widget Brain te nomineren in de categorie Tech-startup.

Het is de eerste keer dat Widget Brain extern kapitaal heeft opgehaald in zijn vierjarige bestaan en dat terwijl het elk jaar winstgevend geweest. Met de investering gaat Widget Brain de huidige samenwerkingen met workforce management-bedrijven versterken en uitbreiden met nieuwe samenwerkingen in Australië, Europa en de Verenigde Staten. De startup biedt plug-in ai-services aan om de verwachte vraag te voorspellen en automatisch roosters voor werknemers te creëren.

Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentietechnologie, worden optimale roosters binnen enkele minuten gecreëerd en wordt de tijd die normaal gesproken aan planning wordt besteed met 75 procent verminderd. Daarnaast nemen de bedrijfsresultaten met gemiddeld 5 procent toe bij klanten als McDonald’s, Domino’s Pizza, Facilicom en CitizenM. Die resultaten komen voort uit een toename van de omzet en het verlagen van de personeelskosten terwijl er volledig wordt voldaan aan lokale wet- en regelgeving en werknemers die eerlijke en transparante roosters krijgen.

[[[STREAMER]]]

Widget Brain heeft een slim businessmodel uitgewerkt waarbij de klant centraal staat

Juryoordeel

De missie van Widget Brain is om werknemerstevredenheid, voldoen aan wet- en regelgeving en bedrijfsprestaties te maximaliseren door ai-gedreven voorspellingen en roosters. Met hun workforce optimisation-services kunnen klanten een betere balans aanbrengen tussen de verschillende kpi’s en het roosterproces volledig automatiseren. De ontwikkelde technologie is een antwoord op het toenemende personeelsverloop, de hogere arbeidskosten en de strengere arbeidswetten en sla’s. Verder onderzoekt het bedrijf de groeimogelijkheden van hun ai-gedreven predictive analytics-portfolio door services voor voorspellend onderhoud te ontwikkelen die de prestaties van machines moet verbeteren.

Widget Brain is een mooi voorbeeld waarbij nieuwe technologieën als ai aangewend worden om een bestaand probleem, bijvoorbeeld personeelsplanningen, sneller en efficiënter aan te maken. De oplossing heeft een extra, intelligente toevoeging aan de bestaande functie van planners. Daarnaast heeft het bedrijf een slim businessmodel uitgewerkt waarbij de klant centraal staat, en tevens voor een langere periode wordt gebonden. Widget Brain is daarom een terecht genomineerde bij de Computable Awards 2020 in de Categorie Tech-startup.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-26T11:58:00.000Z Giovanni Verhaeghe
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.