Risk en Friss bieden verzekering als dienst

Computable Awards 2020, categorie Digitale Innovatie

Verzekering

Risk heeft een insurance-as-a-service-platform ontwikkeld. Via dit platform kunnen verzekeringen berekend, vergeleken en afgesloten worden volgens het zogenoemde straight-through-processing-principe, oftewel volledig geautomatiseerd. Met dit cloud-based platform kan zowel de online als de offline markt worden bediend. Dankzij de api-laag worden op verschillende momenten uitstapjes gemaakt naar externe partijen. Denk hierbij aan claims handling, facturatie (iDeal) en documentcreatie. Ook fraudedetectie van Friss is een essentieel onderdeel van de keten. Het project ‘Insurance-as-a-Service’ van Risk en Friss is genomineerd voor de Computable Awards 2020 in de categorie Digitale Innovatie.

Het platform van Risk wordt gebruikt in diverse distributiekanalen, waaronder websites, verzekeringsadviseurs, apps, chatbots, api-partners en proposities. Risk wil een eenduidige werkwijze hebben voor het aanvragen en beoordelen van verzekeringen. Tegelijkertijd moet er rekening worden gehouden met de verschillende producten en productcategorieën en de verschillende soorten van distributiekanalen. De inhoud moet dan wel hetzelfde zijn, tegelijkertijd zal de vorm anders zijn. Daarnaast is een juiste risico-inschatting van de klant cruciaal, of dit gedaan wordt door de verzekeringsadviseur die de klant ‘zichtbaar’ voor zich heeft of de chatbot die te maken heeft met een ‘onzichtbare’ klant. In alle gevallen geldt dat de risico-inschatting op diverse onderdelen eenduidig en juist moet zijn. Bij de onboarding van een klant moet hier rekening mee worden gehouden.

Friss biedt mogelijkheden om de juiste risico-inschatting van de klant uit te voeren. Het hybride model van Friss, dat ai combineert met kennisregels en een veelheid aan interne en externe databronnen, geeft veel flexibiliteit om bronnen aan of uit te zetten waar dat nodig is. Dankzij de value cycle-analyse, die Friss kosteloos voor Risk uitvoert, wordt het platform mettertijd alleen maar beter. De plug and play-instelling die Friss heeft, past volledig bij het principe van Risk. Dankzij de api-laag van het Risk-platform is dit ook eenvoudig te realiseren. Met de samenwerking willen Risk en Friss de verzekeringsbranche ‘gezonder’ maken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-27T11:58:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.