Mendix scoort met flexibiliteit tijdens pandemie

Computable Awards 2021, categorie Software / SaaS

In een jaar dat werd gedomineerd door de pandemie, bleek het Mendix-platform een cruciale technologie te zijn voor bedrijven die zich snel wilden aanpassen om werken op afstand mogelijk te maken en beter te communiceren met klanten door digitale interactiekanalen op te zetten. Mendix bevordert de samenwerking tussen it en de business. Met het Mendix-platform kunnen zij samen bedrijfsapplicaties bouwen. En vele malen sneller dan in traditionele ontwikkelprocessen het geval was. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Mendix te nomineren in de categorie Software / SaaS.

Mendix beleefde in 2020 een mijlpaal met honderd miljoen dollar omzet en sloot het jaar af met een sterke groei van 75 procent op jaarbasis. Het bedrijf bedient wereldwijd ruim vierduizend klanten waaronder Nederlandse klanten als AZL, BAM, Port of Amsterdam, PostNL, NS, KLM, gemeente Rotterdam, Enexis, VGZ en TNT. Zo kreeg de gemeente Rotterdam snel na de eerste corona-aankondiging van de regering om onder meer de horeca te sluiten, duizenden aanvragen van zzp’ers voor een uitkering. Om het hele proces voor aanvragen, beoordelen en betaling van de uitkering te digitaliseren, ontwikkelde de gemeente met Mendix binnen twee weken een app.

AZL, pensioenuitvoerder voor vijftig pensioenfondsen en 13.000 werkgevers in Nederland heeft op basis van het low-code platform van Mendix een pensioenplanner ontwikkeld. De planner, die onderdeel is van de portal die anderhalf miljoen pensioendeelnemers realtime-inzicht geeft in hun pensioenopbouw, is een klantvriendelijke manier om pensioendeelnemers te informeren. Daarnaast zorgt de digitalisering van processen en de self-servicefuncties binnen de portal ervoor dat de medewerkers van AZL efficiënter kunnen werken en klanten beter ondersteund kunnen worden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-07T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.