Surf scoort nominatie met Surfsoc

Computable Awards 2021, categorie Service Integrator

Surf heeft het Surf Security Operations Centre (Surfsoc) geopend. Hiermee breidt Surf de dienstverlening op het gebied van informatiebeveiliging verder uit. De universiteiten hebben hiertoe het initiatief genomen. Surfsoc heeft als doel de beveiliging tegen cyberdreigingen te verbeteren en mogelijke aanvallen op de ict-infrastructuur van alle op het Surf-netwerk aangesloten instellingen te voorkomen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om Surf te nomineren in de categorie Service Integrator.

Surfsoc is het centrale aanspreekpunt voor alle bij Surf aangesloten onderwijs- en onderzoeksinstellingen die gebruik willen maken van de cybersecuritydienstverlening van Surf. Samenwerken en kennisdelen zijn belangrijke pijlers in alle onderdelen van onderwijs en onderzoek, ook op het gebied van cybersecurity. In Surfsoc zijn deze twee pijlers daarom stevig verankerd. Ook wordt de bestaande dienstverlening van Surfcert uitgebreid binnen Surfsoc. Surfcert gaat extra diensten leveren op het gebied van kennisdeling en op het gebied van vulnerability scanning.

Siem is een belangrijk onderdeel binnen Surfsoc en zorgt voor 24/7 monitoring van de ict-infrastructuur van instellingen, signaleert bedreigingen en adviseert instellingen bij inbreuken over acties om de risico’s te verlichten. Siem deelt deze informatie vervolgens sectorbreed, waardoor andere instellingen ook snel geïnformeerd worden over dreigingen die spelen. Dit helpt instellingen met het versterken van hun informatiebeveiliging. Voor siem is een tender uitgeschreven, die is gegund aan Fox-IT.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-14T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.