CSI:010 scoort nominatie met Digital Forensics

Computable Awards 2021, categorie Opleiding & Training

Cybersecurity-educatie

De politie zit in coronatijd een forse stijging van 170 procent in cybercriminaltieit. Cybercriminelen profiteren van de huidige situatie waarin iedereen waar mogelijk online werkt en afhankelijk is van digitale technologie als gevolg van de pandemie. De grote stijging van cybercriminaliteit en de verandering in onze leefstijl maakt het werk van digitale rechercheurs relevanter dan ooit. Daarom hebben de Rotterdamse stichting Cyberworkplace, Techniek College Rotterdam, het Rotterdamse bedrijfsleven én de politie de handen ineen geslagen om jongeren te helpen leren om cybercrime op te sporen en te voorkomen. Met de opleiding CSI:010 Digital Forensics leren de studenten de basisvaardigheden van digitaal forensisch onderzoek. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om deze opleiding te nomineren in de categorie Opleiding & Training.

In deze tijd worden net zoveel misdaden in de online wereld gepleegd als in de echte wereld. Digitaal forensisch onderzoek is een uniek gebied omdat het kan helpen bij het oplossen van misdaden die in beide werelden zijn gepleegd. Er is dringend behoefte aan digitale forensische wetenschappers die (cyber)criminelen voor het gerecht kunnen brengen. De opleiding CSI:010 Digital Forensics is een eerste en belangrijke stap op weg naar een lonende digitale forensische carrière.

Cyberworkplace startte op 30 oktober 2020 met een nieuwe editie van het programma CSI-010:Digital Forensics. CSI-010 is een gratis cursus voor aankomende digitale rechercheurs om jongeren te helpen leren met het opsporen en voorkomen van cybercrime. Deze opleiding is in samenwerking met het Techniek College Rotterdam, het Rotterdamse bedrijfsleven en de politie georganiseerd. Tijdens de gratis opleiding krijgen twintig geselecteerde deelnemers acht weken lang een voorproefje van het werk van een digitaal forensisch onderzoeker. Ze worden hierbij gesteund door gastdocenten uit het veld. De studenten leren de basisvaardigheden van digitaal forensisch onderzoek om online fraude, bedrijfsspionage, phishing of chantage te bestrijden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.