SoftwareOne scoort nominatie met IBM-cloud

Computable Awards 2021, categorie Services

Dit artikel delen:
Cloud computing

De overvloed aan clouddiensten en mogelijkheden maakt het voor onderzoeks- en onderwijsinstellingen vaak lastig om te kiezen voor een cloudprovider. Angst voor vendor-lockin versterkt de terughoudendheid van veel instellingen. Om hen wel de voordelen van de cloud te bieden zonder zich vast te leggen bij één provider, is het Europese OCRE-project opgezet. Dit project biedt de instellingen multi-cloud oplossingen, over verschillende providers heen. In Nederland won SoftwareOne een van de aanbestedingen binnen dit project. Binnen de gewonnen raamovereenkomst maakt SoftwareONE de IBM-cloud toegankelijk voor deze instellingen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om SoftwareOne te nomineren in de categorie Services.

Met het winnen van de aanbesteding van OCRE kan SoftwareOne bijdragen aan de toekomst van onderzoek en onderwijs in Nederland en Europa. Met de gewonnen raamovereenkomst voor de IBM-cloud in Nederland bieden zij het onderwijs een alternatief ten opzichte van andere cloud providers. Met name op het gebied van privacy biedt de IBM-cloud extra zekerheid. Dit kan met name belangrijk zijn voor het delen van gevoelige onderzoeksinformatie.

SoftwareOne heeft een jarenlange ervaring in de educatiemarkt en weet daarom precies wat er speelt. Met het winnen van deze OCRE-aanbesteding kan SoftwareOne educatieve instanties in geheel Europa zijn kennis, ervaring en (managed) services leveren die kunnen bijdragen aan de toekomst van onderzoek en onderwijs in Nederland en Europa. Om onderzoeks- en onderwijsinstellingen goed op gang te helpen in de IBM-cloud, kan SoftwareOne op verzoek helpen met de inrichting van het platform, zoals cost monitoring, beveiliging, onboarden van medewerkers en studenten en toegang tot een online catalogus van clouddiensten, via het eigen ACADCloud-portaal

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-16T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.