Legal Studio scoort nominatie met Klea-platform

Computable Awards 2021, categorie MKB-project

Stijn Grove

Jurylid Stijn Grove

Legal tech scale-up Legal Studio heeft het low-code platform van Mendix gebruikt om het nieuwe Klea-platform (Knowledgeable Legal Entity Automation) te creëren. Klea helpt juridische organisaties en afdelingen bij het digitaliseren van workflows en repetitief juridisch werk. Mendix-partner Appronto was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het platform. Het Klea-platform wordt momenteel wereldwijd actief gebruikt in meer dan vijftig landen bij bedrijven zoals Levi Strauss, Imerys en Carrier. Klea heeft verschillende juridische afdelingen geholpen een tijdsbesparing van 60 procent te realiseren en 40 procent te besparen op operationele kosten. De jury van de Computable Awards 2021 in de categorie MKB-project nomineert het project ‘Knowledgeable Legal Entity Automation’.

De juridische sector staat bekend als traditioneel en conservatief. Digitalisering wint terrein, maar de meeste werkmethoden zijn al decennia hetzelfde. Legal Studio zag dat advocaten veel van hun kostbare tijd besteden aan taken die niet per se een diplomarechten vereisten en die gemakkelijk konden worden geautomatiseerd. Voor complexe juridische kwesties is het gangbaar om een advocaat een aanzienlijk uurtarief te betalen, maar voor repetitief juridisch werk leek dit niet logisch of noodzakelijk. Ook waren de processen voor het opstellen en valideren van standaard aandeelhouders- of bestuursbesluiten niet efficiënt en namen ze veel middelen in beslag.

Legal Studio besloot om de mogelijkheden van digitalisering van deze processen verder te onderzoeken. Bij modemerk Levi Strauss werd het papierwerk, zelfs rond de basisprincipes zoals het formeel benoemen van een nieuwe directeur of het bijeenroepen van een aandeelhoudersvergadering, een tijdrovende en dure uitdaging. Het simpelweg vervangen van bestuurders in verschillende landen, het goedkeuren van jaarrekeningen, het verlenen van volmachten of eigenlijk de hele juridische backbone, zou slimmer en efficiënter kunnen worden beheerd.

Juryoordeel

"Klea biedt waardevolle inzichten die het besluitvormingsproces verbeteren"

Dankzij het innovatieve karakter van Mendix heeft Legal Studio de time-to-market voor Klea kunnen versnellen. Niet alleen qua ontwikkeling van het platform, maar ook om vertrouwen te winnen in verkoopcycli. Als je met een startup werkt, is het voor multinationals geruststellend te weten dat het platform is gebaseerd de bewezen en gecertificeerde technologie van Mendix. Juist in crisistijd als met covid is het een uitkomst als je dit online kunt regelen.

De juridische sector heeft duidelijk behoefte aan digitale oplossingen die mensen, documenten en workflows met elkaar verbinden om administratieve procedures te stroomlijnen. Door het Mendix-platform te gebruiken voor de ontwikkeling van Klea beantwoordt Legal Studio aan deze behoefte en biedt het ook waardevolle inzichten die het besluitvormingsproces verbeteren en legt hier ook een toekomstvaste en brede basis neer waarop verder op kan worden gewerkt. Met al een miljoen euro aan jaaromzet en een klantenportfolio dat bestaat uit Benelux-organisaties en wereldwijde bedrijven, heeft Legal Studio een mooie toekomst voor zich in het digitaliseren van de juridische wereld. De jury van de Computable Awards 2021 nomineert het project Knowledgeable Legal Entity Automation’ dan ook graag in de categorie MKB-project.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-25T11:58:00.000Z Stijn Grove


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.