Dit zijn de 5 beste ict-projecten in het mkb!

Genomineerden Computable Awards 2021, categorie MKB-project

Juichen

Ict-vaktitel Computable heeft vijf nominaties uitgedeeld binnen de Computable Awards 2021 in de categorie MKB-project. Het gaat om ict-projecten bij AgXeed, Dumocom, Escaperoom Harderwijk, Legal Studio wen Naturals. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 2 november.

De vijf genomineerde projecten zijn de afgelopen tijd vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Stijn Grove, managing director bij Dutch Datacenter Association, Gert-Jo van der Heijden, contract delivery manager it bij Simac IT Nederland, Rachid Kherrazi, cto bij Akka Netherlands, Arjan van der Maarl, Nederlands octrooigemachtigde en European patent attorney bij Gemeas Patents, en Ruud Pieterse, chief technologist/chief architect bij DXC Technology.

Computable ontving in deze categorie in totaal 28 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie MKB-project zijn:

  • Autonomie op de kaart in de landbouw (AgXeed en Nobleo) – Lees onderbouwing
  • Digitale escaperoom met chatbot (Escaperoom Harderwijk en Watermelon) – Lees onderbouwing
  • Flowerboxx (Naturals en Grexx) – Lees onderbouwing
  • Knowledgeable Legal Entity Automation (Legal Studio, Appronto, Mendix, Connective en Auth0) – Lees onderbouwing
  • Productie en voorraad plannen met AI-systeem (Dumocom en Samsa Software) – Lees onderbouwing

Jureringstraject

Jury MKB-project

  • Stijn Grove, managing director bij Dutch Datacenter Association (juryvoorzitter)
  • Gert-Jo van der Heijden, contract delivery manager it bij Simac IT Nederland (bedrijfskundige aspecten)
  • Rachid Kherrazi, cto bij Akka Netherlands (opdrachtgeverschap)
  • Arjan van der Maarl, Nederlands octrooigemachtigde en European patent attorney bij Gemeas Patents (technische aspecten)
  • Ruud Pieterse, chief technologist/chief architect bij DXC Technology (projectmanagement)

Een groep van in totaal 38 Computable-experts heeft de 28 voordrachten in de categorie MKB-project digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad dat afgelopen periode digitaal plaatsvond. Het juryteam stond onder supervisie van de hoofdjury van de Computable Awards 2020, met daarin Artie DebidienStijn GroveBart van der MarkRuud Mulder en Fred Streefland.

Bij het juryberaad waren naast juryvoorzitter Stijn Grove nog vier competenties vertegenwoordigd. Gert-Jo van der Heijden bekommerde zich over de bedrijfskundige aspecten, Rachid Kherrazi nam het opdrachtgeverschap in ogenschouw, Arjan van der Maarl focuste zich op de technische aspecten en Ruud Pieterse lette specifiek op het projectmanagement.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke vijf projecten een nominatie verdienden.

Stemmen

Op 5 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2021. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 2 november worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd maken we gedoseerd ook de andere genomineerden bekend.

Partner worden van de Computable Awards 2021?

Wilt u partner worden van de Computable Awards 2021, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Verbind dan uw naam aan dit evenement en woon als bijzondere gast de uitreiking op 2 november bij!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-25T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.