Delft Circuits scoort met kwantumhardware

Computable Awards 2021, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Kees Tolsma

Jurylid Kees Tolsma

Delft Circuits is een ambitieuze groep mensen, klaar om hun visie te realiseren om de weg vrij te maken voor kwantumtechnologieën, door innovatieve en relevante oplossingen te bieden voor de hardware-uitdagingen van kwantumingenieurs. Het is de missie van Delft Circuits om klanten te ondersteunen bij het realiseren van kwantumtechnologieën door middel van speciale kwantumhardware. De jury van de Computable Awards 2021 in de categorie Tech-startup nomineert Delft Circuits.

Met quantum computing wordt een landschap van nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan het bloeiende ecosysteem van high-performance computing, machine learning en kunstmatige intelligentie. Kwantumcommunicatie en internet bieden nieuwe mogelijkheden op het gebied van informatie-/beveiligingstechnologieën. Quantum sensing zal een hele nieuwe dimensie geven aan tal van industrieën en wetenschappen.

In de afgelopen twee decennia waren we getuige van een explosieve groei in academisch onderzoek en experimentele resultaten met betrekking tot kwantumtechnologieën. Nu gaat deze ontwikkeling over in een kwantumindustrie, waar Delft Circuits trots deel van uitmaakt. De startup is toegewijd om de kwantumindustrie, de academische wereld en nationale laboratoria te voorzien van de best beschikbare tools, technologie en diensten, zodat zij zich kunnen concentreren op hun echte taak.

Juryoordeel

"Samen met klanten kwantumtechnologieën werkelijkheid maken"

Om producten te valideren, heeft Delft Circuits toegang tot cryogene en meetapparatuur voor thermische en elektro-/microgolfkarakterisering van kamertemperatuur tot 10 milliKelvin. Ook werkt het met de meest voorkomende fabricage- en inspectietechnologieën. Delft Circuits beschikt over een ambitieuze groep mensen, klaar om de weg vrij te maken voor kwantumtechnologieën, door innovatieve en relevante oplossingen te bieden voor de hardware-uitdagingen van kwantumingenieurs. Het wil daarin de beste hardware voor de kwantumingenieur en de industrie leveren. Samen met klanten willen ze zo kwantumtechnologieën werkelijkheid maken.

Zowel vanuit de experts als voltallige jury van de Computable Awards 2021 in de categorie Tech-startup is er veel waardering voor de manier waarop Delft Circuits de technologie inzet om huidige issues in diverse landschappen op te lossen. Door te pionieren op verschillende gebieden ziet men kans om de kwantumtechnologie goed onder de aandacht te brengen en daarmee het succes te versterken. Dit met een goede balans binnen het team van technische en ondernemende medewerkers. De marktpotentie is dan ook erg hoog als men verder gaat met het door ontwikkelen van hun product. De jury nomineert Delft Circuits graag in de categorie Tech-startup.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-28T11:58:00.000Z Kees Tolsma


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.