Grow It!-app scoort met hulp aan jongeren

Computable Awards 2021, categorie Digitale Innovatie

jeugdzorg hulpverlening jongeren

De Grow It!-app steunt jongeren bij het omgaan met stress, verveling en eenzaamheid tijdens de coronacrisis. Tijdens de eerste coronagolf lanceerden het Erasmus MC-Sophia en de Erasmus Universiteit de Grow It!-app in de regio Rotterdam. Dankzij een ZonMw-subsidie kunnen nu alle jongeren in Nederland de Grow It!-app spelen. Dit was extra van belang met de sluiting van de scholen tijdens de volgende lockdown, die jongeren extra kwetsbaar maakt voor emotionele problemen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2021 reden om het project ‘Grow It!-app ‘ te nomineren in de categorie Digitale Innovatie.

De Grow It!-app was een succes tijdens de eerste coronagolf, in totaal hebben bijna 900 jongeren uit de regio Rotterdam hem gedownload. Ze gaven de app een 8 qua beoordeling. Uit de eerste bevindingen blijkt dat 54 procent van de deelnemers vaker nadacht over hoe ze zich voelde. De uitzichtloosheid en het gebrek aan een duidelijk tijdspad naar weer een ‘normaal leven’ maakt jongeren onzeker, moedeloos en ook opstandig. Contact met elkaar is cruciaal in stressvolle perioden en dat was juist deels mogelijk. De Grow It!-app helpt jongeren door inzicht te geven in hun emoties en ondersteuning te bieden door leuke challenges in hun dagelijks leven aan te gaan.

Voor zover bekend is Grow It! de eerste gamified smartphone app in Nederland die jongeren gericht steunt bij gevoelens van angst, somberheid, eenzaamheid en stress tijdens de coronacrisis. Jongeren die meedoen aan het wetenschappelijke onderzoek kunnen de app gratis downloaden op hun telefoon, kiezen een naam van een dier als nickname, en spelen drie weken in een team mee. Elke dag ontvangen ze op vijf willekeurige momenten een korte vragenlijst met vragen over hun slaap, beweging, emoties, sociaal gedrag, eenzaamheid en stress. Ook doen ze mee aan opdrachten, zogeheten challenges. Dit kan zijn bak of kook iets lekkers voor je gezinsleden of ga een super-challenge aan en leer coole nieuwe trucs. De opdrachten helpen de jongeren gevoelens te delen of een activiteit te ontplooien. De app werkt tegelijkertijd als een soort dagboek.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Vacatures bij Erasmus MC

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-30T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.