Microsoft Nederland scoort met chief hybrid officer

Computable Awards 2022, categorie Future of Work

Microsoft Nederland heeft met Shanna Bosmans zijn allereerste chief hybrid officer in huis. Deze nieuwe functie is in het leven geroepen om de transformatie van Microsofts hybride manier van werken verder te stimuleren. Microsoft wil met deze verandering ook andere organisaties meenemen in hun zoektocht naar de beste manier om de toekomst van het werk vorm te geven, in de nasleep van de pandemie. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Microsoft Nederland te nomineren in de categorie Future of Work.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Future of Work van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
27 (Verandering)
28 (Opleveren)
28 (Onderscheidend vermogen)
17 (Aanpassingen)

Eindcijfer Microsoft Nederland: 7,13

Hoewel technologie heeft bewezen de basisinfrastructuur te leveren voor werken op afstand en hybride werken, gelooft Bosmans dat het nu tijd is om ons te richten op de mensen en het doorbreken van oude gedragspatronen in het werk en de organisatiecultuur. De afgelopen twee jaar hebben de manier waarop we werk definiëren als onderdeel van ons leven drastisch veranderd. Wat we nu zien gebeuren, is dat mensen de neiging hebben snel terug te vallen in hun oude werkgewoonten nu de beperkingen verdwijnen. Dit komt zowel door de mensen zelf als door de verwachtingen vanuit de organisatie, die teruggrijpt naar gewoontes uit het verleden. Het is de taak van Bosmans om dit gedrag aan de kaak te stellen en bij te dragen aan een cultuurverandering binnen organisaties.

Er is volgens Bosmans geen one-size-fits-all als het gaat om de manier waarop mensen willen werken. Onze voorkeuren verschillen en ons privé- en werkleven vraagt om flexibele werkschema’s. Waarom zouden we dan eisen dat mensen op dezelfde plaats, op hetzelfde tijdstip dezelfde vergaderingen bijwonen, als die momenten niet goed uitkomen, of gepland zijn op een moment waarop niet iedereen op zijn best is? We moeten volgens de nieuwe cho inzien dat de enige manier waarop een bedrijf tegenwoordig succesvol kan zijn, is door werknemers de mogelijkheid te geven om zelf te bepalen waar, wanneer en hoe ze werken, in harmonie met hun persoonlijkheid en levensstijl. Het is daarbij essentieel voor organisaties en managers om duidelijke werkafspraken te maken met werknemers in overeenstemming met de organisatiecultuur.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-27T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.