Solved scoort nominatie met escaperoom

Computable Awards 2022, categorie Future of Work

pressure cooker

Veel organisaties worstelen momenteel met de manier waarop ze het zogeheten hybride werken moeten vormgeven. Ze zoeken naar een nieuwe manier om het werk te organiseren, en naar alternatieve wegen om medewerkers ook vanuit huis betrokken en aangesloten te houden. Met het oog daarop heeft huisvestingsadviseur Solved een mobiele escaperoom gelanceerd. Daarin ervaren teams van medewerkers in een korte ‘pressurecooker’-sessie aan den lijve wat de valkuilen van hybride werken zijn, maar ook wat de meerwaarde ervan is. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om de Solved Escaperoom te nomineren in de categorie Future of Work.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Future of Work van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
27 (Verandering)
28 (Opleveren)
28 (Onderscheidend vermogen)
17 (Aanpassingen)

Eindcijfer Solved Escaperoom: 6,86

De Solved Escaperoom is speciaal ontwikkeld om organisaties inzicht te geven in de belangrijkste aspecten van hybride werken. Dat gebeurt in korte (45 minuten) sessies in spelvorm, waarbij een team van maximaal acht medewerkers in een hybride werkomgeving een opdracht moeten vervullen. Na afloop volgt een korte debrief waarin een Solved-consultant alle aspecten met de deelnemers doorneemt en ze van tips en advies voorziet waarmee ze direct aan de slag kunnen. De mobiele Solved Escaperoom maakt inzichtelijk hoe je hybride werken op tal van manieren kunt organiseren. Het geeft aan voor welke werkzaamheden iemand naar kantoor moet komen, hoe er effectief op afstand kan worden samengewerkt, hoe mensen binding met de organisatie en wat de nieuwe omgangsregels zijn en hoe daar een positieve bijdrage aan geleverd kan worden.

De Solved Escaperoom kan maximaal tachtig medewerkers per dag een hybride werkervaring bieden. Dat is in veel gevallen voldoende om tot een goed onderbouwd advies voor de organisatie te komen. De mate waarin de teams scoren op de verschillende onderdelen van hybride werken worden vastgelegd en als alle teams zijn uitgespeeld worden rapporteren en resultaten gedeeld. Daardoor ziet het MT of de hr-manager in één oogopslag in hoeverre de organisatie al klaar is voor hybride werken, en waar eventuele knelpunten zitten op het moment dat er onder tijdsdruk gepresteerd moet worden. De Solved Escaperoom kan op verschillende momenten worden ingezet: bij de start van een (her)huisvestingsproject, om de organisatie mee te nemen in de verandering naar hybride werken; na de eerste planvorming, om te testen in hoeverre het gedrag, de kantooromgeving en ict-middelen klaar zijn voor hybride werken, of bij de implementatie, om medewerkers de impact van hybride werken zelf te laten ervaren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over Solved

Hele bedrijfsdossier van Solved

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-27T12:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.