Bullitt Group scoort met uitbreiding Rugged-portfolio

Computable Awards 2022, categorie Sustainable Tech

Dit artikel delen:
ruggedized

Bullitt Group, leverancier van ‘rugged’ mobiele technologie, heeft nieuwe diensten geïntroduceerd die klanten helpen om de levensduur van hun mobiele apparaten te verlengen. Dit versterkt de duurzame benadering van het productportfolio. De diensten van het nieuwe Bullitt Group Service Programma zijn een aanvulling op de duurzame producteigenschappen van het Rugged-portfolio. Met de verschillende pakketten kunnen gebruikers zich indekken tegen onvoorziene gebeurtenissen waarbij de apparaten toch beschadigd kunnen raken en er gerust op kunnen zijn dat zakelijke of persoonlijke activiteiten niet stil komen te liggen. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Bullitt Group te nomineren in de categorie Sustainable Tech.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Sustainable Tech van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
21 (Hulpbronnen)
37 (Verbetering)
27 (Herbruikbaarheid)
15 (Investering)

Eindcijfer Bullitt Group: 6,56

‘Rugged Care’ en ‘Rugged Care+’ dekken het vervangen van onderdelen die in de loop der tijd slijten of slechter gaan werken (zoals de lithium ion-batterij), eventuele vaste reparatiekosten gedurende de levenscyclus van het apparaat en preventieve checks, schoonmaak en onderhoud. ‘Business Edition’ is nu beschikbaar voor alle apparaten in het Rugged-portfolio en garandeert indien nodig een extra jaar fabrieksgarantie. Dit verlengt de levenscyclus en stimuleert een duurzamer gebruik. Met deze extra service kunnen klanten ervan op aan dat een investering in een apparaat van Bullitt Group een duurzame investering is. Reparaties worden uitgevoerd door een netwerk van eigen, gecertificeerde reparateurs in meer dan vijftig landen wereldwijd, met vaste, snelle reparatietijden en gebruik van originele onderdelen.

Bullitt Group besloot in april 2021 om geen opladers meer mee te leveren bij de Cat B40 en Cat S42 H+. Daardoor konden de telefoons in kleinere dozen worden geleverd, wat in december al resulteerde in een besparing van 2.000 m2 karton en 6.000 kg plastic. De kleinere dozen betekenden bovendien 9.300 kg minder vervoersgewicht, dat zich vertaalde zich in een besparing van 53.000 kg uitstoot van broeikasgassen door transport. Bullitt Group zet hoog in op duurzaam werken. Hiervoor heeft het meerdere erkenningen gekregen, zoals de zilveren EcoVadis-medaille, maar is het ook toegetreden tot het Eco Rating-initiatief, is het aangesloten bij de Responsible Business Alliance en het Responsible Minerals Initiative en stelt het CSR-rapportages op volgens de richtlijnen van het Global Reporting Initiative.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.