Circularise scoort met transparante toeleveringsketen

Computable Awards 2022, categorie Sustainable Tech

Circulaire economie

Circularise levert software voor traceerbaarheid en transparantie van de toeleveringsketen zodat gegevensprivacy gewaarborgd is. De startup helpt bedrijven om materialen en producten te traceren en de herkomst, certificaten, CO2-voetafdruk en impactbeoordelingsgegevens op blockchain vast te leggen. Door een veilige, grootschalige datastroom door supply chains te faciliteren, sluit Circularise materiaalkringlopen en maakt het een circulaire economie mogelijk. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Circularise te nomineren in de categorie Sustainable Tech.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Sustainable Tech van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
21 (Hulpbronnen)
37 (Verbetering)
27 (Herbruikbaarheid)
15 (Investering)

Eindcijfer Circularise: 7,57

Circularise helpt om inzicht te krijgen in de eigen Scope 3-emissies en andere statistieken, zoals vastgelegd in regelgeving. Het gebrek aan transparantie in toeleveringsketens weerhoudt bedrijven ervan om duurzaam te worden en brengt ook grote problemen met zich mee voor de naleving van regelgeving, risicobeperking en de bescherming van het merkimago. Meer transparantie kan een katalysator zijn voor positieve verandering, waardoor kwetsbare en bezorgde actoren in zowel de producenten- als de consumenteneconomie sterker worden. Het kan ook helpen bij het hervormen van de menselijke relaties met de natuur en de samenleving in de richting van een duurzamere en circulaire toekomst, en weg van overconsumptie en aantasting van het milieu. De technologie van Circularise biedt de kans om naar meer duurzame systemen te evolueren, om afval te verminderen en te voorkomen dat het in het milieu terechtkomt en de kringlopen in elke waardeketen te sluiten.

Tegenwoordig wordt de implementatie van de circulaire economie belemmerd door een gebrek aan (efficiënte) gegevensuitwisseling tussen belanghebbenden in de toeleveringsketen. Circularise pakt dit probleem aan en heeft technologie ontwikkeld om transparantie in de toeleveringsketen voor materialen en producten mogelijk te maken. Het maakt traceerbaarheid van materialen en producten mogelijk door de oorsprong, certificaten, CO2-voetafdruk en andere bijbehorende gegevens te verifiëren zonder gevoelige of bedrijfseigen informatie te delen. De blockchain-aangedreven softwareoplossing stelt bedrijven in staat om digitale tweelingen van hun producten te creëren en informatie door te geven in toeleveringsketens, wat leidt tot de invoering van circulaire economie op grote schaal.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.