Schneider Electric scoort met EcoStruxure

Computable Awards 2022, categorie Sustainable Tech

Schneider Electric EcoStruxure Platform

Schneider Electric heeft het interoperabele iot-architectuurplatform EcoStruxure. Dit is de kern van Schneider Electric’s iot-systeemarchitectuur dat alle facetten in organisaties verbindt. EcoStruxure wordt ingezet voor onder meer woningen, gebouwen, datacenters, de infrastructuur en de industrie en is toepasbaar in vele industrieën. Het digitale platform combineert ot-oplossingen met de nieuwste it-technologieën, om energie-efficiëntie en duurzaamheid voor bedrijven en organisaties te realiseren. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om EcoStruxure van Schneider Electric te nomineren in de categorie Sustainable Tech.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Sustainable Tech van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
21 (Hulpbronnen)
37 (Verbetering)
27 (Herbruikbaarheid)
15 (Investering)

Eindcijfer EcoStruxure (Schneider Electric): 6,86

Het platform verzamelt belangrijke data, van sensoren tot de cloud, en analyseert deze om betekenisvolle inzichten te krijgen. Het stelt bedrijven en organisaties in staat om duurzame acties te ondernemen op basis van realtime informatie en zorgt ervoor dat bedrijven daadwerkelijk minder energie verbruiken en slimmer omgaan met hulpbronnen. In 2021 resulteerde EcoStruxure een reductie van CO2-uitstoot onder klanten wereldwijd met 84 miljoen ton, wat neerkomt op 347 miljoen ton bespaard of vermeden sinds 2018.

EcoStruxure helpt klanten helpen om hun energiebehoeften efficiënter en veiliger te beheren. De focus ligt daarbij op opslag en andere gedistribueerde energiebronnen, en slimme oplossingen die elektrificatie, energie-efficiëntie en hernieuwbaarheid bevorderen. Simpel gezegd helpt EcoStruxure organisaties om meer te doen met minder middelen, kijkende naar energiebeheer en industriële automatisering. EcoStruxure heeft veel specifieke toepassingen. Zo biedt EcoStruxure Building de efficiëntie in engineering voor gebouwen. Maar denk ook aan de industrie, waar de iiot-technologieën die worden geleverd via EcoStruxure zorgen voor een slimme en duurzame productie. Daarnaast helpt EcoStruxure ook bijvoorbeeld datacenters efficiënter en duurzamer te maken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.