Flexport scoort met vergroten sociale impact

Computable Awards 2022, categorie Sustainable Tech

Social impact

Flexport is het platform voor wereldwijde logistiek. De technologie van Flexport bouwt connecties en maakt wereldwijde handel en hulp voor iedereen makkelijk. Flexport.org gebruikt deze connecties op zijn beurt om de mensheid vooruit te helpen. Non-profit organisaties, NGO's en klanten van Flexport worden geholpen om hun sociale impact te vergroten en hun milieu-impact te verkleinen. Dit gebeurt onder meer door broeikasgassen te verminderen, kortingen te geven op het verschepen van producten en door het samenbrengen van producten en donaties. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Flexport.org te nomineren in de categorie Sustainable Tech.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Sustainable Tech van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
21 (Hulpbronnen)
37 (Verbetering)
27 (Herbruikbaarheid)
15 (Investering)

Eindcijfer Flexport.org: 7,26

Om schadelijke stoffen te verminderen is het belangrijk dat bedrijven hun uitstoot te kunnen meten. Dat is zelfs de eerste stap om deze te kunnen verminderen. De gratis koolstofcalculator van Flexport.org stoomt bedrijven klaar om hun eigen duurzaamheidsinitiatieven op te zetten. Het Flexport-platform en het team van Flexport.org helpt geïnteresseerde partijen om de uitstoot analyseren en om vervolgens de juiste gebieden te identificeren waar de koolstofuitstoot kan worden gereduceerd. De koolstofcalculator heeft een eigen api- en csv-uploader en is goedgekeurd door het Smart Freight Centre in overeenstemming met het GLEC-framework.

Een crisissituatie kan alle aspecten van een organisatie negatief beïnvloeden, ook de inzichten en controle over waar goederen zich bevinden in het transportproces. Het cloud-gebaseerde platform van Flexport maakt het mogelijk om goederen realtime te monitoren, te communiceren met alle partijen binnen de supply chain en datagedreven beslissingen mogelijk te maken. Het Flexport-platform is ontworpen om zichtbaarheid en controle te bieden in de internationale handel. In samenwerking met het Flexport.org-team kunnen bedrijven deze technologie gebruiken - zonder kosten - om donaties te verplaatsen, de voortgang in realtime te bekijken en de coördinatie te verzorgen met non-profit partners ter plaatse.

Terug naar de overige genomineerden

How Flexport.org is Helping to Fix the Broken Shipping Aid Model

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.