Trust scoort met eerlijke digitale accessoires

Computable Awards 2022, categorie Sustainable Tech

Dit artikel delen:
Fainess eerlijk

Trust wil eerlijke digitale accessoires de nieuwe norm maken; eerlijk voor mensen, eerlijk voor de planeet, eerlijke prijzen. Daarom zet het zwaar in op duurzaamheid. Positieve verandering is volgens Trust alleen haalbaar als het producten eerlijk produceert en voor iedereen betaalbaar houdt. Daarom werkt de leverancier nauw samen met betrokken retail- en productiepartners om slimme verbeteringen door te voeren in de productie, processen, verpakking en producten. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Trust te nomineren in de categorie Sustainable Tech.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Sustainable Tech van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
21 (Hulpbronnen)
37 (Verbetering)
27 (Herbruikbaarheid)
15 (Investering)

Eindcijfer Trust: 6,80

Om CO2-neutraal en circulair te worden is Trust bezig met het verduurzamen van verpakkingen en producten. In de verpakkingen wordt het plastic verwijderd, wordt verpakkingsmateriaal verminderd en wat overblijft wordt gerecycled. Om het energie- en waterverbruik en de CO2-uitstoot van producten te verminderen, worden gerecyclede materialen zoals RPET in nieuwe tassen en PCR-plastic in nieuwe digitale producten gebruikt. Trust maakt levenscyclusanalyses voor de eigen producten om inzicht te krijgen waar het de footprint nog verder kan verbeteren. Verder werkt de leverancier aan verbetering van de energie-efficiency en levensduur van de producten en helpen sommige producten de consument om energie te besparen.

Met EcoDesign-richtlijnen verankert Trust duurzaamheid in de productinnovatie- en verbeteringsprocessen. Het verschil tussen EcoDesign en conventioneel ontwerp is het duidelijke doel vanaf het begin van het innovatie- en ontwerpproces om de totale milieu-impact te verminderen. Geschat wordt dat meer dan 80 procent van alle product-gerelateerde milieueffecten wordt bepaald tijdens de ontwerpfase. Trust streeft ernaar om alle nieuwe producten en diensten te ontwerpen in overeenstemming met deze EcoDesign-richtlijnen. Dit betekent het verbeteren van de energie-efficiëntie van producten, het gebruik van minder hulpbronnen en meer gerecyclede inhoud, het vermijden van het gebruik van gevaarlijke stoffen, het ontwerpen voor circulariteit en het gemakkelijker maken van verpakkingen om te recyclen en hergebruiken.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.