Worldfavor scoort met Sustainability Platform

Computable Awards 2022, categorie Sustainable Tech

Sustainability

Worldfavor is een free-to-use duurzaamheidsplatform dat bedrijven van over de hele de wereld hun duurzaamheidsdata laat verzamelen en delen om data-gedreven en duurzame keuzes mogelijk te maken. Het platform biedt bedrijven die hun ESG-activiteiten naar een hoger niveau willen tillen de oplossingen Sustainable Finance, Sustainable Management, Sustainable Sourcing, Supply Chain Visibility en Sustainable Investments. Zo maakt het platform de capaciteit om duurzaamheidsdata te verzamelen beschikbaar voor ieder bedrijf en reikt het organisaties die al verder zijn in hun duurzaamheidstraject tools aan voor het opschalen van hun ESG-activiteiten. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het Worldfavor Sustainability Platform te nomineren in de categorie Sustainable Tech.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Sustainable Tech van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
21 (Hulpbronnen)
37 (Verbetering)
27 (Herbruikbaarheid)
15 (Investering)

Eindcijfer Worldfavor Sustainability Platform: 7,71

Momenteel faciliteert het Worldfavor-platform de duurzame transitie door organisaties, banken, investeerders en andere spelers met elkaar te verbinden zodat ze ESG-informatie op elke gewenste schaal kunnen opvragen en delen. In feite is het platform van Worldfavor een soort van LinkedIn voor duurzaamheidsinformatie. Het lange-termijndoel van Worldfavor is om het delen van transparante ESG-data tot de norm te maken en zo veel bedrijven naar zijn platform aan te trekken dat duurzaamheid tot in de verste uithoeken van de zakelijke toevoerketens zal reiken.

Het platform van Worldfavor stelt bedrijven in staat om gestandaardiseerde ESG-data te verzamelen, uit te wisselen en te rapporteren. Het free-to-use Sustainability Data Framework van Worldfavor laat elk bedrijf zijn ESG-data verzamelen. Daarbij krijgt elke organisatie die zich bij het platform aangesloten zicht op de duurzaamheidsinformatie van alle andere leden. Deze transparante en gestandaardiseerde dataomgeving creëert een uniek forum waar bedrijven, banken, leveranciers en andere stakeholders ESG-informatie kunnen koppelen en uitwisselen. Zo kunnen zij efficiënte en goed gefundeerde besluiten te nemen op het gebied van duurzaamheid.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over Worldfavor

Hele bedrijfsdossier van Worldfavor

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.