Nominatie voor online skills testen in nieuwe game

Computable Awards 2022, categorie Duurzaamheid & MVO

Vaardigheden skills

Op 1 oktober 2021 werd, in het kader van het Weekend van de Wetenschap, de grootste online escaperoom voor thuis gelanceerd. Deze game, die in de klas al door ruim tachtigduizend leerlingen werd gespeeld, is nu ook kosteloos voor iedereen thuis beschikbaar. De game zit vol uitdagende puzzels, spanning en fun, die spelers op een leuke manier laten ervaren hoe cool technologie is. UpgradeNL, Jet-Net & TechNet en FutureNL hebben hun krachten gebundeld en hebben deze game gratis online gezet. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om deze online skills test te nomineren in de categorie Duurzaamheid & MVO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Duurzaamheid & MVO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
12 (Reden waarom)
38 (Hoe gerealiseerd)
34 (Rol digitalisering)
16 (Wat opgeleverd)

Eindcijfer Online skills testen in nieuwe game (UpgradeNL, Jet-Net & TechNet en FutureNL): 6,53

In de online skills-test worden kinderen uitgedaagd om hun digitale vaardigheden in te zetten. Ook stimuleert de game ouders om met hun kinderen in gesprek te gaan over de kansen en mogelijkheden van een toekomst in technologie. Dit is essentieel, want in de toekomst worden digitale en technische skills steeds belangrijker. Ouders en kinderen kunnen de online escaperoom spelen via https://degrootsteescaperoom.nl/thuis. UpgradeNL, Jet-Net & TechNet en FutureNL willen zoveel mogelijk mensen in Nederland enthousiast maken voor (een toekomst in) technologie en ontwikkelen structurele programma’s voor het onderwijs en voor kinderen en jongeren.

Met de escaperoom voor thuis ontdekken kinderen met hun ouders hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld. Nikki is een tienermeisje met een bijzondere missie: zij wil de eerste zijn die een klimaat[-neutrale wereldreis van 40.000 km op een zeilboot maakt. Om de wereld rond te zeilen, moeten Nikki en haar team van helpers erachter komen hoe de boot in beweging te houden met groene energie en ai. Navigatie en communicatie kunnen lastig zijn zo ver van de kust, en dan is er ook nog het risico van een storm. De nieuwste technologie, digitale tools en high-tech food worden ingezet. Hulp is nodig om te zorgen dat Nikki haar missie kan volbrengen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-28T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.