Apolix scoort nominatie met process mining

Computable Awards 2022, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:

Apolix is een Rotterdamse tech consulting startup gespecialiseerd in process mining. Process mining is een data-gedreven methode om je processen te analyseren en optimaliseren. Dit gebeurt door middel van ‘digitale broodkruimels’ die in it-systemen achtergelaten worden op het moment dat een activiteit uitgevoerd wordt. Met het platform Celonis als digitale pikhouweel graaft Apolix zich door de bergen (ongebruikte) data om hun processen te verbeteren met als resultaat efficiencyverbeteringen, kostenbesparingen en een hogere klanttevredenheid. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Apolix te nomineren in de categorie Tech-startup.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Tech-startup van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
33 (Product)
14 (Markt)
21 (Team)
32 (Business)

Eindcijfer Apolix: 6,92

Apolix is inmiddels uitgegroeid tot een winstgevende organisatie van veerien medewerkers zonder externe financiering. Met onder andere Nederlandse klanten als Van Oord, gemeente Rotterdam, Bol.com en Erasmus Universiteit heeft Apolix inmiddels ook klanten in Duitsland, België, Zwitserland, België en India. Het bedrijf meent dat iedere organisatie waarde kan halen uit (ongebruikte) data. De startup ziet dat bedrijven veel investeren in dashboards en analysis, maar als hier geen bruikbare informatie uit voortkomt is er geen toegevoegde waarde. Daarom richt Apolix zich op waarderealisatie.

De afgelopen decennia zijn er veel erp- en crm-systemen opgeleverd, althans als de implementatie uiteindelijk succesvol was. Vaak zie je in de praktijk dat slechts een fractie van het beoogde of een afwijkend ontwerp is opgeleverd. Dit heeft geresulteerd in een delta tussen het ontwerp en het uiteindelijke resultaat. Als gevolg hiervan zie je dat veel processen een eigen leven zijn gaan leiden en mensen toch maar zijn blijven sturen op Excel-sheets en geitenpaadjes ontdekken binnen de digitale processen. Door middel van process mining krijg je het volledige proces inzichtelijk, gebaseerd op feiten. Vervolgens ga je deze processen weer terugbrengen naar het oorspronkelijk ontwerp.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T10:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.