Moovd scoort met digitale traumaverwerking

Computable Awards 2022, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Trauma

Moovd trekt met digitale traumaverwerking de aandacht van behandelaars, verzekeraars en wetenschappers. De startup is een aanbieder van een saas-dienst voor therapeuten die trauma’s, angsten en fobieën zoals claustrofobie of hoogtevrees behandelen. Moovd levert daarvoor een online platform, wat betekent dat cliënten niet (per se) de deur meer uit hoeven, bijvoorbeeld naar een kruispunt waar een ongeluk is gebeurd. Het bedrijf levert ook een digitale variant voor de verwerking van een traumatische ervaring door het oproepen van herinneringen, terwijl de cliënt wordt afgeleid met vingerbewegingen of andere stimuli. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Moovd te nomineren in de categorie Tech-startup.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Tech-startup van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
33 (Product)
14 (Markt)
21 (Team)
32 (Business)

Eindcijfer Moovd: 7,44

Moovd ontwikkelde samen met chief psychology officer Tjeu Theunissen van de Universiteit Maastricht een algoritme om de zintuigen via een beeldscherm te prikkelen. Daardoor wordt een therapeut minder in beslag genomen door het proces (zoals vingerbewegingen) en is er meer aandacht voor de persoon en zijn of haar gevoelens en spanningen. Dat is een vrij tijdsintensief proces, waarbij wordt geprobeerd om ‘de grote boze buitenwereld’ naar de behandelkamer te halen.

Moovd heeft grofweg drie doelgroepen, die elk op hun eigen manier baat kunnen hebben bij een digitale aanpak. Zorgverleners willen minder kosten, zorginstellingen willen meer mensen behandelen en cliënten willen uiteraard zo snel mogelijk van hun klachten af. Moovd richt zich in Nederland op zo’n 1,2 miljoen mensen die kampen met een angststoornis. Ook mensen met bijvoorbeeld tandartsangst of werk-gerelateerde stressklachten komen wat de startup betreft in aanmerking. Die laatste groep zou de techniek van Moovd ook thuis kunnen gebruiken. De startup heeft 89 zorginstellingen als klant, bij elkaar goed voor 620 gebruikers (therapeuten). Het houdt dit jaar rekening met een groei naar vierduizend gebruikers. Na een eerste proef bij een traumakliniek kwam de startup ook op de radar bij zorgverzekeraars. Afgelopen november werd CZ de eerste verzekeraar die de digitale therapie van Moovd vergoedt.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over Moovd

Hele bedrijfsdossier van Moovd


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T10:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.