Tapp.online scoort met oplossing tergen e-waste

Computable Awards 2022, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:

Als een huis slim kan zijn, waarom papier dan niet? Tapp.online maakt papier intelligent door er chips, sensoren en geprinte batterijen aan toe te voegen. Dankzij een cloudplatform kan de startup zelfs data uit papier generen. Het programmeert papier zodat het meedoet aan het internet of everything. Hierdoor kan het zaken als temperatuur, luchtvochtigheid en schokken meten. Tapp.online wil zodoende een alternatief bieden voor e-waste. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Tapp.online te nomineren in de categorie Tech-startup.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Tech-startup van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
33 (Product)
14 (Markt)
21 (Team)
32 (Business)

Eindcijfer Tapp.online: 7,16

Het eerste product van Tapp.online is een papieren datalogger. Dit is een slim vel papier dat je op een doos of pallet plakt. Een handig innovatie, want zo kun je temperatuurgevoelige producten, zoals voedsel en vaccins, tijdens een transport in de gaten houden. De klant logt in op de software van Tapp.online en ziet exact wat er onderweg met zijn product gebeurt. Het papier is dus de innovatie, maar blijft wel een middel. Het intelligente papier is een prachtig duurzaam alternatief, maar uiteindelijk draait het om de data, want daar zit de toegevoegde waarde in voor de klant. Verder is Tapp.online druk met iets revolutionairs: een chip tussen papier, die zijn stroom uit de omgeving - radiogolven uit de lucht - haalt en in staat is temperatuur en luchtvochtigheid zonder batterij te meten.

Tapp.online richt zich op iedereen die producten verplaatst. Dus de doelgroep is groot. Toch focust het bedrijf zich met name op de gebruiker van de plastic datalogger voor eenmalig gebruik, waarvan er dagelijks miljoenen in de prullenbak belanden. De grootverbruikers zijn bedrijven die werken met gekoelde transporten: voedsel en farmacie. In die branches wil Tapp.online een duurzaam alternatief bieden. Het verdienmodel is saas. De eerste successen zijn binnen, want naar aanleiding van hun deelname aan de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zijn de eerste twee opdrachten binnen. En niet van de minste, want zowel Microsoft als Nestlé plaatsten orders bij Tapp.online.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T10:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.