The Routing Company scoort ai-busvervoer

Computable Awards 2022, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:
Busvervoer

The Routing Company is een technologiestartup met als missie om openbaar vervoer wereldwijd zo efficiënt mogelijk in te richten. Het bedrijf heeft technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt busroutes continu aan te passen op de huidige vervoersvraag. Deze technologie zorgt voor gedeelde bussen die on-demand geboekt worden via een app, waarbij continu de meest optimale route wordt gereden, aangepast aan de huidige vraag. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om The Routing Company te nomineren in de categorie Tech-startup.

[[[TEASER]]]

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Tech-startup van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
33 (Product)
14 (Markt)
21 (Team)
32 (Business)

Eindcijfer The Routing Company: 7,11

Diensten als Uber en Uber Pool en Lyft hebben het gemak van mobility-as-a-service en ride-sharing wel bewezen. Maar waar on-demand aanbieders de passagier gemak bieden, brengt dit enkel meer auto’s op de weg. Gedeelde on-demand ritten zijn daarentegen wel duurzaam, maar brengen inefficiënte routes en lange wacht- en reistijden met zich mee. Dan zijn er ook nog eens talloze bussen die via een vaste dienstregeling rijden, ongeacht of er op dat moment vraag is. Voor velen zal het beeld van een bus met weinig tot geen passagiers niet onbekend zijn. The Routing Company biedt dus de gulden middenweg voor al deze smaken.

The Routing Company ontwikkelde samen met professoren en onderzoekers van TU Delft en MIT geavanceerde technologie op basis van een algoritme dat realtime ritaanvragen van passagiers met beschikbare voertuigen koppelt. Makkelijk is dat niet; met slechts één voertuig en vijf passagiers zijn er namelijk al zo’n 113.400 mogelijke routes. Elke vijftien seconden wordt het systeem geüpdatet waardoor altijd de meest optimale route wordt geselecteerd. Het resultaat is 80 procent minder voertuigen op de weg, die zo veel mogelijk passagiers in een zo kort mogelijke tijd vervoeren. Hiermee biedt The Routing Company niet alleen een uitkomst voor stedelijke gebieden, maar ook voor buitengebieden waar de optimale capaciteit van het openbaar vervoer niet wordt benut.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T10:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.