XS2Content scoort met ai-mediatechnologie

Computable Awards 2022, categorie Tech-startup

Dit artikel delen:

XS2Content is een Hilversumse tech-startup dat bestaande content van organisaties omzet naar andere contentvormen. Dit kan bijvoorbeeld zijn van tekst naar spraak, video of podcast, maar ook vice versa. Mediaconsumptie wordt gedreven door context. Het leveren van content op de juiste plaats, in een relevant format op het goede moment is van belang om de content laagdrempelig over te brengen. Met de techniek van XS2Content kunnen content genererende bedrijven op efficiënte wijze nieuwe content genereren door middel van artificial intelligence. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om XS2Content te nomineren in de categorie Tech-startup.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Tech-startup van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
33 (Product)
14 (Markt)
21 (Team)
32 (Business)

Eindcijfer XS2Content: 6,86

Content schaalbaar maken op de traditionele manier is tijdrovend en duur. XS2Content heeft een technologie en platform ontwikkeld om bestaande content een nieuwe bestemming te geven, door kwaliteitscontent automatisch te vermenigvuldigen naar andere contentvormen met de inzet van ai-mediatechnologieën. Dit brengt voordelen op het gebied van schaalbaarheid, snelheid en kostenbesparing met zich mee. Het bedrijf heeft afgelopen jaren diverse projecten opgezet voor onder andere De Ondernemer, Mediahuis Nederland, DPG Media, MTV/Paramount International, Talpa Network en Business Insider Nederland.

Sinds de start in augustus 2020 schrijft XS2Content zwarte cijfers en binnen een jaar heeft het diverse projecten opgezet met vrijwel alle grote uitgevers in Nederland. De internationale markt waar XS2Content zich op richt is echter niet enkel uitgevers en mediabedrijven, maar ‘content genererende bedrijven’ breed (merken, overheid, charitatieve organisaties, educatie). Van de content genererende bedrijven legt XS2Content vooral de focus op organisaties, die in korte tijd grote hoeveelheden content willen omzetten naar andere contentvormen en op welke wijze dan ook beperkingen hebben op budget en personeel. XS2Content is niet afhankelijk van één leverancier en kan daardoor een onafhankelijke advies geven bij de inzet van 3rd party software.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over XS2Content

Hele bedrijfsdossier van XS2Content


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T10:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.