Falcker scoort met Asset Care Platform

Computable Awards 2022, categorie Digitale Innovatie

drone

Falcker voorziet de energie-industrie van de technologie en tools die nodig zijn om hun assets te inspecteren en beoordelen. Het hightech-bedrijf zet daartoe droneboxen, drone-in-a-box, in voor het verkrijgen van inspectiegegevens van moeilijk bereikbare en onveilige gebieden zoals opslagtanks. Deze oplossing, het Falcker Asset Care Platform, wordt dan ook bijvoorbeeld ingezet in de petrochemische industrie. De cloudomgeving van de dronebox is gekoppeld met het Falcker-platform. Dit platform is ontwikkeld door Symbio met het moderne applicatieplatform OutSystems. Zo worden assets gedigitaliseerd en worden digital twins gecreëerd. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het Falcker Asset Care Platform te nomineren in de categorie Digitale Innovatie.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Digitale Innovatie van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
18 (Complexiteit/risico’s)
32 (Toegevoegde waarde)
38 (Originaliteit/innovatieve kracht)
12 (Rol leverancier)

Eindcijfer Asset Care Platform (Falcker, Symbio en OutSystems): 7,26

Sinds kort staat de wet- en regelgeving namelijk toe dat een drone-in-a-box ingezet wordt bij het verzamelen van data voor inspecties. Met de geavanceerde camera’s in de drone-in-box worden er 360 graden foto’s gemaakt waarop materiaaldegradatie, gasemissies, temperatuur (isolatie) en vervorming worden herkend. Deze foto’s worden geüpload in de cloudomgeving van de dronebox die gekoppeld is met het Falcker-platform. Vervolgens worden alle losse foto’s via een door Falcker ontwikkelde techniek, met behulp van het applicatieplatform OutSystems, samengevoegd als één foto en geïnspecteerd.

Een van de grote uitdagingen is het integreren van het Falcker-platform in de bestaande it-omgeving van de klant. Daar komt nog bij dat het Falcker Asset Care Platform moet voldoen aan specifieke compliancy-voorwaarden en veiligheidstandaarden. Het platform moet dan ook naadloos aansluiten op bestaande bedrijfs- en veiligheidsprocessen. Daarvoor werkt Falcker samen met Symbioo, een it-organisatie die helpt processen te optimaliseren door vervolgens de ondersteunende applicaties te ontwikkelen. Dit is in het geval van het Falcker Asset Care Platform gebeurt op basis van het low-code ontwikkelplatform van OutSystems. Dit ontwikkelplatform onderscheidt zich onder meer vanwege het feit dat het eenvoudig te koppelen is met bedrijfsapplicaties. En dat was exact wat in dit geval noodzakelijk was. Daarnaast is ervoor gekozen om het Falcker-platform op OutSystems te bouwen vanwege de schaalbaarheid, duidelijke structuur, flexibiliteit en doorontwikkelde web- en mobiele opties. Grote bekende namen uit de industrie die gebruikmaken van het Falcker-platform zijn BP, Vopak en Sabic.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.