Secure Logistics scoort met Facial Recognition On Card

Computable Awards 2022, categorie Digitale Innovatie

Biometrie voor toegang tot locaties, systemen of apparaten is mits voldaan aan geldende wet- en regelgeving, gemeengoed geworden. Privacy is echter altijd een uitdaging, want waar sla je deze privacygevoelige gegevens op en hoe voorkom je misbruik? Secure Logistics heeft hierop een toepassing ontwikkeld, namelijk Facial Recognition On Card. Geen opslag van foto’s in een centrale database, maar uitsluitend een biometrische template op de chip van een smartcard. De gebruiker heeft altijd zeggenschap waar hij/zij deze gegevens deelt. Dankzij de één-op-één-vergelijking in plaats van de één-op-velen-vergelijking, is het proces snel, veilig en privacyvriendelijk. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Secure Logistics te nomineren in de categorie Digitale Innovatie.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Digitale Innovatie van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
18 (Complexiteit/risico’s)
32 (Toegevoegde waarde)
38 (Originaliteit/innovatieve kracht)
12 (Rol leverancier)

Eindcijfer Facial Recognition On Card (Secure Logistics en 20face): 8,04

Bovendien is deze toepassing van gezichtsverificatie geschikt gemaakt voor veeleisende buitenomgevingen. Te denken valt aan havengebieden met stormen, zoute regen, vervuilende stoffen en verschillende nationaliteiten. Door een uitvoerig testtraject zijn alle scenario’s geoptimaliseerd. Truckchauffeurs kunnen in de cabine blijven zitten, mondkapjes zijn geen probleem, evenmin als veiligheidshelmen- en brillen. De security-aspecten zijn afgedekt door de dieptedetectie, waardoor een foto niet zal worden geaccepteerd. Ook is er maar één template mogelijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld biometrie van een telefoon, waar meerdere gezichten kunnen worden enrolled.

Dankzij de samenwerking met 20Face, de bouwer van de cameravergelijkingssoftware, heeft  Secure Logistics deze innovatie kunnen ontwikkelen. Zij hebben een software development kit ter beschikking gesteld en opengestaan voor een wijziging van hun software. 20face is een Nederlandse scale-up en spin-off van de Universiteit Twente, gespecialiseerd in privacy-proof gezichtsherkenningssoftware. Het maakt gebruik van gezichtsherkenningsalgoritmen die door 20face zelf zijn ontwikkeld, in nauwe samenwerking met de Universiteit Twente.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over 20Face

Hele bedrijfsdossier van 20Face

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T11:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.