Matrixian Group scoort met woningwaardemodel

Computable Awards 2022, categorie Digitale Transformatie

Woningwaarde

Als specialist op het gebied van (vastgoed)data en technologie heeft Matrixian Group een geautomatiseerd internationaal woningwaardemodel ontwikkeld. Het betreft een wiskundig model dat op basis van big data en algoritmes de waarde van één of meerdere vastgoedobjecten berekend. Inmiddels kan dit in meer dan veertig landen. Vastgoedprofessionals wereldwijd kunnen eenvoudig individuele woningen of complete vastgoedportefeuilles waarderen, waarbij het aantal handelingen afneemt en de betrouwbaarheid toeneemt. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Matrixian Group te nomineren in de categorie Digitale Transformatie.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Digitale Transformatie van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
24 (Complexiteit/risico’s)
38 (Toegevoegde waarde)
25 (Originaliteit/innovatieve kracht)
13 (Rol leverancier)

Eindcijfer Geautomatiseerd internationaal woningwaardemodel (Matrixian Group): 6,67

Voor de bepaling van een woningwaarde maakt Matrixian Group gebruik van machine learning-technologie in combinatie met een grote hoeveelheid internationale vastgoed-, adres- en locatiedata. De data die gebruikt worden gaan terug tot 1995 en zeggen iets over het te waarderen object (zoals het bouwjaar, oppervlakte, energielabel en woningtype), de locatiekenmerken, marktontwikkelingen en historische transactieprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Met het woningwaardemodel worden vastgoedprofessionals ondersteund in hun dagelijkse werkzaamheden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld de winstgevendheid van investeringen bepalen, taxatierapporten valideren en/of onderpand waarderen zonder dat hiervoor een fysieke taxatie nodig is.

Het model wordt continu van actuele en betrouwbare gegevens voorzien. Dit realiseert Matrixian Group door het model maandelijks te ‘hertrainen’ met de nieuwste vastgoeddata. Hiervoor splitst het de dataset willekeurig op in een training- en validatieset, waarbij de validatieset na de training wordt gebruikt om eventuele bias (vertekening van de steekproef) te voorkomen. De voorspellingen worden vervolgens afgezet tegen de werkelijke transactieprijzen. Het fundament onder de ontwikkeling van het internationale woningwaardemodel ligt in het kunnen begrijpen, verwerken en combineren van grote hoeveelheden data. Het internationale woningwaardemodel is disruptief aan de traditionele taxatiemarkt. Daar waar de markt voor bepaalde financieringsvraagstukken binnen het vastgoed/wonen-domein werd gekenmerkt door zeer hoge bedragen en lange doorlooptijden is dit nu verleden tijd. In een markt waar snel handelen een must is ligt de oplossing in een betrouwbare geautomatiseerde woningwaardering voor een fractie van de kosten en doorlooptijd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.