BrainCreators en Luminext scoren met slim lichtbeheer

Computable Awards 2022, categorie Digitale Transformatie

Slimme serlichting smart lighting lightning

BrainCreators en Luminext hebbern een intelligente oplossing ontwikkeld voor het beheer en onderhoud van openbare verlichting. De oplossing is zowel in de digitale weginspecteur Inspech van BrainCreators opgenomen als in het smart lighting-softwareplatform Luminizer van Luminext. Het project wordt gesteund door zowel de provincie als de gemeente Utrecht. Inspecteurs hoeven niet meer apart de weg op omdat ze met deze smart city-oplossing vanaf kantoor beslissingen kunnen nemen op basis van een dynamisch digital twin-concept. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om BrainCreators en Luminext te nomineren in de categorie Digitale Transformatie.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Digitale Transformatie van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
24 (Complexiteit/risico’s)
38 (Toegevoegde waarde)
25 (Originaliteit/innovatieve kracht)
13 (Rol leverancier)

Eindcijfer Intelligent beheer en onderhoud van openbare verlichting (BrainCreators, Luminext, Provincie Utrecht en Gemeente Utrecht): 7,15

Luminext heeft met Luminizer een platform ontwikkeld om de openbare verlichting van gemeenten op afstand te beheren, te monitoren en aan te sturen. Op deze manier kunnen gemeenten vanaf de computer de straatverlichting per locatie overzien en het lichtniveau actief bijsturen wanneer gewenst. BrainCreators heeft daarnaast Inspech ontwikkeld, een intelligente oplossing voor visuele weginspectie. Door beide oplossingen te combineren is het mogelijk om naast visuele inspecties voor wegen, ook openbare verlichting en andere smart city assets verregaand automatisch te inspecteren. Hierdoor hoeft er niet meer handmatig te worden gecontroleerd en kunnen inspecteurs vanaf hun computer consistenter, sneller en veiliger inspecties uitvoeren tegen lagere operationele kosten.

Bovendien wordt alle data van Luminizer en Inspech met elkaar gedeeld. Hierdoor wordt de kwaliteit van objectgegevens verbeterd en verrijkt, zodat er op basis van de data voorspellingen (predictive maintenance) kunnen worden gemaakt over het te plegen onderhoud. Een ander voordeel van de samenwerking is dat ook het energieverbruik van verlichtingsinstallaties beter in beeld kan worden gebracht. Door verschillende data te combineren, zoals meetgegevens, branduren en het verbruik, kan voor het gehele areaal een compleet energieoverzicht worden getoond waarbij maatregelen en instellingen worden voorgesteld om het energieverbruik te verlagen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.