Randstad scoort met robotic process automation

Computable Awards 2022, categorie Digitale Transformatie

Randstad zet vol in op robotic process automation (rpa). In Nederland heeft de organisatie inmiddels tachtig robots draaien, verspreid over de gehele organisatie. Randstad Nederland heeft de robots vooral in de mid- en backoffice gebruikt, bijvoorbeeld bij de declaratieverwerking en de screening van kandidaten. Het krijgt die screenings door van instanties en een robot kan zo’n verkregen document openen, de gegevens wegschrijven op de juiste plaats en een vinkje zetten. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Randstad te nomineren in de categorie Digitale Transformatie.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Digitale Transformatie van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
24 (Complexiteit/risico’s)
38 (Toegevoegde waarde)
25 (Originaliteit/innovatieve kracht)
13 (Rol leverancier)

Eindcijfer Robotic process automation (Randstad): 6,63

Randstad is in Nederland ruim twee jaar bezig met robotic process automation. Het heeft een half jaar gekost, mede vanwege de complexiteit van de it-omgeving, om de infrastructuur goed in te richten, compleet met een beheersorganisatie. Rpa begint bij een proces tegen het licht houden. Welk proces is dusdanig gestandaardiseerd dat je het kunt automatiseren? Daarbij is een belangrijk punt dat je moet weten welke robots met jouw ict-systemen overweg kunnen, want niet iedere robotsoftware is in staat met jouw ict-infrastructuur te praten. Heb je een geschikt proces gedefinieerd, dan moet je ook expertise opbouwen in het programmeren en hoe zo’n robot nu eigenlijk werkt.

Finance zet vanuit digitalisering vol in op data-analyse en algoritmes waarmee Randstad voorspellingen voor de toekomst kan maken, bijvoorbeeld voor de omzet. Dat vooruitkijken is belangrijker dan ooit. Randstad werkt met een rolling forecast van drie maanden en een van zes maanden. Die schuiven telkens een maand naar voren. Nieuwe situaties kan je dan vrij snel in scenario’s gieten. Randstad verdiepte zich in technieken en ontwikkelingen. Zo kwam het erachter hoe een algoritme in elkaar steekt en hoe rpa werkt. Zodoende kon het zelf robots programmeren. De uitdaging daarbij zit het niet in het opleveren van één rpa-robot, maar om meerdere robots te bouwen die altijd goed draaien.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over Randstad Nederland

Hele bedrijfsdossier van Randstad Nederland


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-29T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.