Antonie Berkel (technical account manager SAS)

Computable Awards 2022, categorie IT-talent

Antonie Berkel

Antonie Berkel is technical account manager bij SAS. In die rol is hij technisch verantwoordelijk voor accounts in de Public & Healthcare Sector. In de onder druk staande zorg is het zijn ambitie om de patiëntenzorg te verbeteren met analytics en de brug te slaan tussen innovatie en implementatie. Om zijn ambitie op een duurzame en schaalbare manier te verwezenlijken, is Berkel een van de drijvende krachten achter de ontwikkeling van de Healthcare Startup Service. Met deze propositie kan SAS ziekenhuizen helpen om de mensen, processen en technologie mee te nemen richting een datagedreven organisatie. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Antonie Berkel van SAS te nomineren in de categorie IT-talent.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie IT-talent van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
20 (Verandering)
19 (Effecten)
29 (Uniekheid)
32 (Toekomstpotentieel)

Eindcijfer Antonie Berkel (technical account manager SAS): 6,76

Berkel spreekt zowel de ‘IT-taal’ als ‘business taal’, waardoor hij het vermogen heeft om synergie te creëren tussen de belangrijkste stakeholders binnen het ziekenhuis: it’ers, data scientists en eindgebruikers (artsen en managers). Met zijn kennis van complexe organisaties, verbindende soft skills en technische kennis weet hij als spin in het web mensen in beweging te krijgen. Ook weet hij door zijn ervaring in zowel de startup als corporate wereld wat erbij komt kijken om te innoveren, maar ook om te implementeren. Dit alles maakt Berkel een belangrijk talent voor SAS om analytics tot toepassing te brengen in de dagelijkse praktijk. Zijn potentie wordt door SAS erkend, onder andere door deelname aan het Advance Your Leadership Potential-programma. Dit is een wereldwijd SAS-programma voor mensen met leiderschapspotentie.

SAS was al succesvol in de zorgsector met datamanagement en business intelligence, maar mede door de inzet van Berkel kan SAS nu door middel van de nieuwe propositie de markt schaalbaar en duurzaam benaderen met de ontwikkeling en toepassing van analytics en ai. Dit heeft de complexe materie van datagedrevenheid en de inzet van analytics en ai behapbaar gemaakt voor complexe omgevingen, zoals ziekenhuizen. Nu kunnen zorginstellingen voortgang boeken met het implementeren van datagedreven werken. Een grote meerwaarde van de Healthcare Startup Service is dat artsen, it’ers, data scientists en managers elkaar snel weten te vinden. Er is ongelofelijk veel interesse voor de Healthcare Startup Service, zowel vanuit artsen, it’ers als leden van het MT.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-30T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.