Roel Hoeks (managing partner RoboRana Nederland en EsperantoXL)

Computable Awards 2022, categorie CxO

Roel Hoeks

Roel Hoeks is managing partner van RoboRana Nederland en EsperantoXL. Met RoboRana specialiseert hij zich sinds 2020 in intelligent process automation, ook wel hyperautomation genoemd, terwijl hij zich bij EsperantoXL reeds sinds 2002 voornamelijk focust op no/low code application development. Hoeks is een expert op het vlak van no en low code en helpt via zijn bedrijven taken en processen te automatiseren. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Roel Hoeks van RoboRana Nederland en EsperantoXL te nomineren in de categorie CxO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie CxO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
28 (Verandering)
30 (Effecten)
21 (Uniekheid)
21 (Toekomstplannen)

Eindcijfer Roel Hoeks (managing partner RoboRana Nederland en EsperantoXL): 6,17

Voor hij zijn eigen bedrijven (mee) oprichtte, bouwde hij zijn expertise uit bij onder meer Devote en Ordina. Intussen gooit hij zijn meer dan twintig jaar ervaring in de strijd om bedrijven te ondersteunen bij het transformeren van data-intensieve bedrijfsprocessen, het verminderen van handmatig werk en fouten en het minimaliseren van kosten. Dit allemaal met het doel om de medewerkers zich te laten focussen op waarde toevoegende taken. Als managing partner van twee bedrijven jongleert Hoeks continu allerhande taken, gaande van aanwerving, business development en continuïteit tot innovatie enzovoort. En dat doet hij volgens de inzending voortreffelijk, aangezien hij onder meer KPN, DPG Media en provincie Utrecht onder zijn tevreden klanten kan rekenen.

Samen met Mathias Fransen richtte Roel Hoeks RoboRana Nederland op in 2020, om vervolgens het bedrijf te laten groeien zowel in omzet, klanten als medewerkers. Met RoboRana brengt Hoeks bij organisaties procesefficiëntie teweeg, waarbij hij zich beroept op verschillende automatisatietechnologieën zoals rpa, bpm, ai en de kracht van low code. Daarin blijft Hoeks zich verdiepen om steeds op de hoogte te blijven van de laatste trends en om de veranderingen waar de markt nood aan heeft in de hand te hebben. Door veranderingen in de markt en in het technologielandschap nauwkeurig te volgen, zorgt Hoeks dat RoboRana steeds vooroploopt. Met een koel hoofd staat hij in voor de dagelijkse, operationele taken terwijl hij net zo goed nadenkt over hoe RoboRana over vijf jaar nog steeds relevant zal zijn. Binnen het team genieten medewerkers het vertrouwen om de lopende projecten goed draaiende te houden en zelf te innoveren en ondernemen binnen een veilig kader.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-30T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.