Corinne Vigreux (mede-oprichter en chief martketing officer TomTom en oprichter Codam)

Computable Awards 2022, categorie CxO

Corinne Vigreux

Corinne Vigreux is mede-oprichter en chief martketing officer van TomTom en oprichter van Codam. Vigreux investeerde miljoenen van haar eigen geld in een hogere beroepsopleiding voor ict-specialisten, Codam genaamd. Die opleiding is gratis en iedereen kan zich aanmelden voor de codeerschool, ook jongeren die nog nooit hebben geprogrammeerd. Ze hoopt mensen binnen te halen voor wie het huidige onderwijssysteem geen soelaas biedt. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Corinne Vigreux van TomTom en Codam te nomineren in de categorie CxO.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie CxO van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
28 (Verandering)
30 (Effecten)
21 (Uniekheid)
21 (Toekomstplannen)

Eindcijfer Corinne Vigreux (mede-oprichter en chief martketing officer TomTom en oprichter Codam): 6,72

Er zijn volgens Vigreux veel jonge slimme mensen die om allerlei redenen van de boot afvallen. Liewe Gutter was zo’n jongen waarvoor het huidige onderwijssysteem niet werkte. ‘Als leren niet werkt voor je, wat voor studie ga je dan doen? Dan heb je het gevoel dat je geen enkele studie aankan’, vertelt hij. ‘Tot ik hierover las’, zegt hij over Codam. ‘Programmeren vind ik leuk, maar de opleiding trok me vooral omdat het praktijkgericht is. Vanaf stap één moet je zelf dingen uitzoeken. Niets word je verteld, je moet op eigen kracht onderzoek doen en dingen proberen. Dat werkt voor mij zoveel beter’, legt hij uit. ‘Ik werkte hiervoor voor een minimumloon en nu voor een veelvoud. Dat zorgt ervoor dat je een stuk stress los kan laten en je leven kan leiden.’

Miljonair worden lijkt in Nederland gemakkelijk, ieder jaar komen er 25.000 bij door stijgende huizenprijzen, beleggen en crypto. Toch geldt dit vooral voor hoogopgeleiden. Zo hebben mbo’ers in de techniek- of ict-sector maar een matig tot slechte kans op een baan die bij hun opleiding past. Corinne Vigreux, mede-eigenaar van TomTom, wil daar verandering in brengen en begon daarom haar eigen ict-school die kansarme jongeren moet begeleiden naar de arbeidsmarkt.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-30T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.