Digitale Academie scoort in Noord-Nederland

Computable Awards 2022, categorie Onderwijsproject

Digital Academy onderwijs

De Digitale Academie is een online platform waar alle opleidingen digitale vaardigheden die in Noord-Nederland worden aangeboden een plek kunnen vinden. Dankzij de Digitale Academie kunnen inwoners, werkenden en werkzoekenden op verschillende niveaus hun digitale vaardigheden vergroten en zich een leven lang digitaal blijven ontwikkelen. Via een test op het platform krijgt de bezoeker een op niveau afgestemd opleidingsadvies. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om de Digitale Academie te nomineren in de categorie Onderwijsproject.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Onderwijsproject van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
16 (Complexiteit/risico’s)
42 (Toegevoegde waarde)
29 (Originaliteit/innovatieve kracht)
13 (Rol leverancier)

Eindcijfer Digitale Academie Noord-Nederland (IT Academy, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort, Biblionet Groningen, Alledaags en Sigbar): 6,89

De Digitale Academie is gehonoreerd door het Nationaal Programma Groningen, waarbij IT Academy Noord-Nederland (onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen) initiatiefnemer is. Naast de IT Academy zijn ook de Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Biblionet Groningen partners in het project. De website en het platform van de Digitale Academie zijn ontwikkeld door Alledaags uit Groningen en worden onderhouden en doorontwikkeld door de Groningse specialist in digitale platform ontwikkeling Sigbar. Via het netwerk van de onderwijsinstellingen en de bibliotheek kan de Digitale Academie in contact te komen met alle lagen van de bevolking. Op deze manier kan de Digitale Academie op een toegankelijke manier het gesprek aan gaan met verschillende doelgroepen en zo het opleidingsaanbod van de Digitale Academie afstemmen op de behoefte van de inwoners. Door de samenwerking met Biblionet kan de Digitale Academie bewoners ook fysiek bereiken en op weg helpen om digitaal vaardiger te worden.

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de digitale vaardigheden van de inwoners van Noord-Nederland is de Hanzehogeschool Groningen, in afstemming met Rijksuniversiteit Groningen, een verkennend onderzoek gestart in de arbeidsmarktregio Groningen. De resultaten van het onderzoek dragen bij aan de verdere ontwikkeling van de Digitale Academie Noord-Nederland. Daarnaast vormen de resultaten van het onderzoek de input voor een bewustwordingscampagne om het belang van digitalisering onder de aandacht te brengen van de inwoners van Noord-Nederland. Deze campagne wordt ook vanuit de Digitale Academie gecoördineerd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T09:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.