MijnOverheid scoort met MijnGegevens-app

Computable Awards 2022, categorie Overheidsproject

Dit artikel delen:

De MijnGegevens-app van MijnOverheid biedt gebruikers de mogelijkheid om persoonlijke gegevens, die de overheid heeft geregistreerd, snel in te zien. Bijvoorbeeld inkomensgegevens of wanneer de volgende APK is. En belangrijke data, zoals de verloopdatum van een paspoort of rijbewijs, kunnen direct aan de agenda toegevoegd worden. Met de nieuwe MijnGegevens-app en de al bestaande Berichtenbox-app zijn de belangrijkste functies van MijnOverheid nu ook via een app beschikbaar. Logius komt hiermee tegemoet aan de wens van veel gebruikers die het gebruik van een app boven een website verkiezen. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om de MijnGegevens-app te nomineren in de categorie Overheidsproject.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Overheidsproject van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
26 (Complexiteit/risico’s)
41 (Toegevoegde waarde)
19 (Originaliteit/innovatieve kracht)
14 (Rol leverancier)

Eindcijfer MijnGegevens (MijnOverheid, Ministerie van BZK en Logius): 7,67

Alle Nederlanders van 14 jaar en ouder met een geactiveerd MijnOverheid-account kunnen de MijnGegevens-app gebruiken. Inloggen gaat veilig, makkelijk en snel met de DigiD-app. De overheid legt gegevens over burgers vast. Bijvoorbeeld het Burgerservicenummer en woonadres, maar ook welke voertuigen op een naam staan. Via de website van MijnOverheid en nu ook de MijnGegevens-app zijn een aantal van deze gegevens in te zien.

Het kabinet wil Nederlanders meer regie en inzicht geven op het gebruik van hun gegevens bij de overheid. De MijnGegevens-app geeft eenvoudig inzicht welke gegevens door de overheid zijn geregistreerd en iemand ziet direct in de app waar ze moeten zijn als er als er iets in de gegevens niet klopt. Op MijnOverheid hebben burgers overzichtelijk, veilig en gemakkelijk toegang tot de overheid. In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is Logius verantwoordelijk voor het beheer van MijnOverheid. Daarbij zorgt Logius voor de beschikbaarheid, juiste werking, toegankelijkheid en beveiliging van MijnOverheid.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T10:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.