Dit zijn de 10 beste ict-projecten bij de overheid!

Genomineerden Computable Awards 2022, categorie Overheidsproject

Dit artikel delen:
Overheid government

De tien nominaties voor de Computable Awards 2022 in de categorie Overheidsprojec zijn bekend. Het gaat om projecten bij onder andere 8KTD, Defensie, de gemeente Tilburg, I4Trust, het ministerie van BZK (maar liefst drie projecten!), de Politie, ProRail en de provincie Utrecht. Ict-vaktitel Computable wijst de winnaar aan tijdens een spectaculaire show op 5 oktober.

Een groep van in totaal 24 Computable-experts heeft de 28 voordrachten in de categorie Overheidsproject digitaal beoordeeld. Hun oordeel vormde de basis waaraan de hoofdjury van de Computable Awards 2022 wegingen toekende om zo de tien genomineerden te kunnen bepalen. Dit juryteam bestaat uit Artie DebidienStijn GroveBart van der MarkRuud Mulder en Fred Streefland. De voordrachten zijn getoetst op complexiteit/risico’s, toegevoegde waarde, originaliteit/innovatieve kracht en de rol van de leverancier. De hoofdjury kende aan deze vier onderdelen wegingen toe van respectievelijk 26, 41, 19 en 14 (100 totaal).

De tien genomineerden in de categorie Overheidsproject zijn:

  • Automatisatie finance-afdeling (Provincie Utrecht, RoboRana en BMC) – Lees onderbouwing
  • Burgers centraal (Gemeente Tilburg, Salesforce en Brightfox) – Lees onderbouwing
  • Central Safety System (ProRail en Thales) – Lees onderbouwing
  • Digitaal opkopersregister (Politie, Ministerie van J&V, gemeenten en Winvision) – Lees onderbouwing
  • Grip op drukte (Ministerie van BZK, Gemeente Utrecht, CBS, uCrowds en Universiteit Utrecht) – Lees onderbouwing
  • Groene bedrijfsvoering (Defensie, Joint Informatievoorziening Commando, Dustin en Closing the Loop) – Lees onderbouwing
  • Informatiepunt Digitale Overheid (Ministerie van BZK, bibliotheken, Koninklijke Bibliotheek, Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV) – Lees onderbouwing
  • MijnGegevens (MijnOverheid, Ministerie van BZK en Logius) – Lees onderbouwing
  • Optimale dienstverlening met Liber en Corsa (8KTD en BCT) – Lees onderbouwing
  • Smart Lamppost Asset Marketplace (I4Trust, Argaleo, Civity, HubLogiq, Mobility Sensing, Sensative, Sensoterra, Teneo, Startup Utrecht en WeCity) – Lees onderbouwing

Stemmen

Op 4 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2022. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat voor de andere helft meeweegt.

Op 5 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. Dit gaan we doen in De Polar van Jaarbeurs in Utrecht. Het thema van de avond staat in het teken van The Dutch Masters. We stellen dan ook vast waarin we als Nederlanders allemaal goed zijn. Deze week maken we gedoseerd ook de andere genomineerden bekend.

Partner worden van de Computable Awards 2022?

Wilt u partner worden van de Computable Awards 2022, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Verbind dan uw naam aan dit evenement en ben aanwezig bij de spectaculaire uitreiking op 5 oktober 2022!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T10:00:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.