8KTD en BCT scoren met optimaliseren dienstverlening

Computable Awards 2022, categorie Overheidsproject

Dit artikel delen:

Werkmaatschappij 8KTD van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bestaat uit ongeveer vierhonderd formatieplaatsen voor de twee verschillende Friese gemeenten. Door gezamenlijk een reeks gemeentelijke taken uit te voeren, kan efficiënter worden gewerkt. Daarnaast heeft de organisatie de ambitie om de dienstverlening richting burgers en bedrijven continu te verbeteren. Klantgerichtheid staat hoog in het vaandel. Om dit te realiseren heeft 8KTD geïnvesteerd in het Liber- en Corsa-platform van BCT, een zaaksysteem en document management systeem vanuit de cloud. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het project ‘Optimale dienstverlening’ van 8KTD te nomineren in de categorie Overheidsproject.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Overheidsproject van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
26 (Complexiteit/risico’s)
41 (Toegevoegde waarde)
19 (Originaliteit/innovatieve kracht)
14 (Rol leverancier)

Eindcijfer Optimale dienstverlening met Liber en Corsa (8KTD en BCT): 6,00

Het zaaksysteem Liber en het zaakgericht werken verbeteren de dienstverlening, de efficiency van werken en de toegankelijkheid van informatie. De zaakbehandelaar kan volledig zelfredzaam opereren doordat hij de juiste tools heeft om zaken op een effectieve en waterdichte methode te starten, te behandelen en te monitoren. Zeker in combinatie met Corsa, dat gebruikt wordt als het digitale geheugen en zo zorgt voor orde, overzicht en inzicht in informatie. BCT en 8KTD ontwikkelden op basis van het Liber-zaaksysteem een nieuw klantcontactsysteem in combinatie met een baliemedewerkerportaal. Alle klantcontacten komen nu samen in één oplossing, met onder andere als resultaat dat automatisch de juiste klant en dossiers in de werkomgeving van de medewerker komen. Dit werkt erg prettig voor medewerkers die klanten sneller en gerichter verder kunnen helpen.

Het werken met de oplossingen van BCT maakt het tevens mogelijk om een architectuur te bouwen zonder complexe koppelingen. Een krachtige zoekmachine zorgt door het werken met indexen ervoor dat informatie in de juiste context voor medewerkers beschikbaar is. Zonder dat deze tussen verschillende applicaties moet schakelen. Deze nieuwe manier van werken heeft tot veel positieve reacties geleid bij medewerkers, bijvoorbeeld in de buitendienst. Als zij op inspectie gaan, is alle informatie voor hen beschikbaar.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T10:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.