SLAM-project scoort met betrouwbare datadeling

Computable Awards 2022, categorie Overheidsproject

Dit artikel delen:

In een internationaal consortium van acht partijen wordt een open platform ontwikkeld om steden en leveranciers te ondersteunen bij het opschalen van smart city-oplossingen. Het project Smart Lamppost Asset Marketplace (SLAM) is door I4Trust geselecteerd als showcase voor effectieve en betrouwbare datadeling. Het geeft steden controle over iot-oplossingen in de openbare ruimte, biedt bedrijven nieuwe kansen en creëert meer leefbare, duurzame en inclusieve steden voor iedereen. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het SLAM-project te nomineren in de categorie Overheidsproject.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Overheidsproject van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
26 (Complexiteit/risico’s)
41 (Toegevoegde waarde)
19 (Originaliteit/innovatieve kracht)
14 (Rol leverancier)

Eindcijfer Smart Lamppost Asset Marketplace (I4Trust, Argaleo, Civity, HubLogiq, Mobility Sensing, Sensative, Sensoterra, Teneo, Startup Utrecht en WeCity): 6,50

Het doel van SLAM is om een geïntegreerd, open platform te ontwikkelen dat inzicht geeft in alle serviceprocessen, veilig gegevens delen mogelijk maakt en een catalogus met oplossingen biedt. Het is gebaseerd op standaarden van Fiware, TM Forum en iShare en stelt elke iot-leverancier en overheidsinstantie in staat om het volledige potentieel van smart city-oplossingen te benutten. SLAM biedt inzicht voor zowel steden als bedrijven. Steden weten precies wat er wordt geïmplementeerd en welke lantaarnpaal door wie wordt gebruikt. Bedrijven krijgen inzicht in wat is toegestaan op welke locatie en welke criteria en voorwaarden van toepassing zijn. Het gaat dan om zaken als privacy impact assessments, registratie in een sensorregister, verplichte certificeringen, naleving van (ruimtelijke) wetgeving en gebruik van open api’s, standaarden en datamodellen voor het delen van gegevens.

De partners in het SLAM-consortium bestrijken de hele waardeketen. WeCity ontwikkelt de geïntegreerde catalogus, marktplaats en service portal, met behulp van Sensative en Civity voor de Fiware-gebaseerde en iShare-compliant data sharing infrastructuur en HubLogiq voor hun iot-kennis. Sensoterra, Teneo en Mobility Sensing zullen sensoren leveren voor SLAM om de data- en servicemanagementprocessen te testen. Argaleo zal het 3D-model van slimme lantaarnpalen integreren en relevante gegevens in een digital twin tonen. Met hulp van Startup Utrecht wordt de community ingezet om het ecosysteem te laten groeien.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over Teneo

Hele bedrijfsdossier van Teneo


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T10:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.