Loods 5 scoort met betere klantervaring

Computable Awards 2022, categorie MKB-project

Dit artikel delen:
Customer experience klanttevredenheid klantervaring

Bij de modernisering van het netwerk was één van de hoofddoelen van Loods 5 om klanten een optimale ervaring te bieden, ongeacht of de aankoop wordt gedaan in de winkel of in de webshop. Met SLTN als partner werd op basis van een Cisco Meraki-netwerk de infrastructuur gemoderniseerd, waarmee de basis is gelegd voor innovatie in de toekomst. Drie jaar geleden is Loods 5 begonnen met het ontwikkelen van een eigen kassasysteem, dat sinds 2021 ook fungeert als backend voor de webshop.

Om over te gaan op het custom kassasysteem moest wel kritisch gekeken worden naar de hardware waar het systeem op draait en de vereisten van het netwerk in de winkels. Dit leidde tot een unieke set-up, waarbij Loods 5 gebruik maakt van iPads. Dit betekende onder andere dat er een forse update nodig was van het netwerk. Loods 5 wilde een stabiele, veilige omgeving die toekomstbestendig is. Alles draaide nog op oude pc’s, maar om aan de wens naar flexibiliteit te voldoen, moest de hardware worden aangepast. De zelfontwikkelde kassasoftware draait nu op iPads. Uniek aan de oplossing is dat het netwerk op basis van de inlog van de medewerker en de locatie waarop wordt ingelogd, de juiste kassa-interface laat zien.

Hoewel het systeem in eerste instantie bedoeld is voor de medewerkers en deelnemers, gaat het ook voor de klanten voordelen opleveren. Uiteindelijk wil Loods 5 data van de klant veel meer gaan gebruiken om een gepersonaliseerd winkelaanbod te kunnen doen, zowel online als offline. Loods 5 heeft verschillende deelnemers in de verschillende winkels en op die manier kan het een goed advies geven aan klanten, waar ze iets kunnen vinden. Uiteindelijk moet dit resulteren in een seamless ervaring, waarbij het niet meer uitmaakt of iets online of in de winkel wordt verkocht. Alles vindt plaats in één omgeving. Het doel daarbij  is het bieden van inspiratie en shoppen.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T11:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.