Medemblik scoort met Loyalty Platform LivingLAB

Computable Awards 2022, categorie MKB-project

Dit artikel delen:
Loyalty loyaal loyaliteit

Maandag 1 november vond de kick-off plaats van het ‘Loyalty Platform Medemblik LivingLAB’. Wethouder Harry Nederpelt downloadde als eerste de aan het platform gekoppelde ‘Winkelen-in-Medemblik’-app. Tijdens het twaalf maanden durende living lab wordt een innovatief winkelgebied-breed spaarsysteem geïmplementeerd en getest. Hiermee wordt een belangrijke stap richting een krachtig en toekomstbestendig stadscentrum van Medemblik gezet. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om het Loyalty Platform Medemblik LivingLAB te nomineren in de categorie MKB-project.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie MKB-project van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
15 (Complexiteit/risico’s)
39 (Toegevoegde waarde)
28 (Originaliteit/innovatieve kracht)
18 (Rol leverancier)

Eindcijfer Loyalty Platform Medemblik LivingLAB (MEVO, Gemeente Medemblik, bViva Mobile, S.G. De Dijk en Hogeschool Inholland): 5,98

Het living lab is een samenwerking tussen horeca- en winkeliersvereniging MEVO, gemeente Medemblik, technologie ontwikkelaar bViva Mobile, S.G. De Dijk en Hogeschool Inholland. Tijdens het project geven scholieren van S.G. De Dijk de 35 deelnemende retailers een praktische technische instructie voor het gebruik van het Loyalty Platform en de bijbehorende Sales Assistant-app. Ook informeren de leerlingen de consument over de voordelen van de spaarapp en nodigen ze hen uit de app op de mobiele telefoon te installeren. Hierbij worden ze, vanuit het project ‘Digitalisering MKB’, begeleid door BIM-studenten van Hogeschool Inholland. Ook onderzoeken de studenten tijdens het LivingLAB de mogelijkheden om de klantloyaliteit te optimaliseren.

Het Loyalty Platform en de bijbehorende app ragen bij aan de klantbinding en online zichtbaarheid van individuele winkels en het winkelgebied als geheel. Met de app kunnen consumenten punten sparen, newsfeeds van hun favoriete winkels ontvangen en profiteren van leuke acties. Gedurende het LivingLAB wordt, in samenwerking met technologiepartner bViva Mobile, de functionaliteit van de app geëvalueerd en verbeterd. Ook worden er sessies georganiseerd waarin winkeliers met elkaar sparren en brainstormen over aantrekkelijke spaardoelen, gezamenlijke acties en content. Het ‘Loyalty Platform Medemblik LivingLAB’ is een initiatief van ondernemersvereniging MEVO en wordt gefinancierd door Provincie Noord-Holland, Stichting Ondernemersfonds Medemblik (SOM) en gemeente Medemblik.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Computable.nl over bViva Mobile

Hele bedrijfsdossier van bViva Mobile


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T11:30:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.