KwadrantGroep scoort met dataplatform in zorg

Computable Awards 2022, categorie Partnerproject

Dit artikel delen:
Data digitalisering zorg health

KwadrantGroep, netwerkpartner in de zorg, heeft de stap gezet naar datagedreven werken dankzij een samenwerking met ilionx. De it-dienstverlener ontwikkelde voor KwadrantGroep een toekomstvast dataplatform en beheert deze binnen Microsoft Azure. Met de inzet van business intelligence-oplossingen wordt de beschikbaarheid, betrouwbaarheid, bruikbaarheid en beheersbaarheid van de informatievoorziening verbeterd. Hierdoor kan KwadrantGroep efficiënter met tijd en middelen omgaan en kwalitatief goede zorg blijven leveren. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om KwadrantGroep, ilionx en Microsoft te nomineren in de categorie Partnerproject.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Partnerproject van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
29 (Complexiteit/risico’s)
25 (Toegevoegde waarde)
17 (Originaliteit/innovatieve kracht)
29 (Rol leverancier)

Eindcijfer Dataplatform voor betere zorg (KwadrantGroep, ilionx en Microsoft): 6,33

KwadrantGroep heeft hoge groeiambities voor het nemen van datagedreven beslissingen. De partijen stippelen samen een roadmap uit die ervoor moet zorgen dat alle medewerkers datagedreven worden. Zo kunnen medewerkers binnen een zorginstelling op basis van data bijvoorbeeld voorspellen welke cliënt op welk moment zorg nodig heeft. Op deze manier wordt beschikbare data vertaald naar informatie die bruikbaar is in de dagelijkse werkzaamheden van zorgverleners. Daarnaast helpt ilionx KwadrantGroep om de mogelijkheden van het Microsoft Azure-platform te benutten. Denk aan het creëren van applicaties binnen het Power Platform om zo de administratieve last te verlagen. Dit alles stelt KwadrantGroep in staat om kwalitatieve zorg te leveren met minder handen aan het bed.

Microsoft Nederland heeft geïnvesteerd in het uitvoeren van een 'cloud solutions assessment', genaamd Data Optimization. De resultaten ervan hebben bijgedragen aan een kwalitatieve- en innovatieve impuls voor de keuzes van KwadrantGroep en de implementatie uitgevoerd door ilionx. Ook het zogeheten Non-Profit team van Microsoft Europa haakte aan met een aanvullende use case voor ‘Energiemonitoring en de inzet van slimme data’. De behoefte aan het maken van keuzes, gebaseerd op data analyse, om het hoge energieverbruik en bijkomende hoge CO2-uitstoot terug te dringen is groot. Deze use case leverde waardevolle input op voor een breed door de zorgsector gedragen convenant op dit vlak. De KwadrantGroep heeft ook samen met ilionx, middels een assessment en pilot, de vastgoedadviseurs, managers en directie in begrijpbare taal duiding gegeven op de vele data die beschikbaar zijn op het gebied van energiegebruik van zorglocaties. Met ilionx als strategisch partner ontwikkelt de KwadrantGroep zich tot een datagedreven organisatie die beslissingen neemt op basis van data. Datagedreven werken is dé manier om huidige en toekomstige uitdagingen binnen de zorg het hoofd te bieden.  

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.