Cultuurconnectie scoort met online lesgeven

Computable Awards 2022, categorie Partnerproject

Online lesgeven les volgen

Tijdens de verschillende corona-lockdowns waren lidorganisaties van brancheorganisatie voor cultuureducatie Cultuurconnectie genoodzaakt om activiteiten als cursussen, lezingen en workshops online door te zetten. Maar hoe doe je dat en met welke tool? Er was behoefte aan een structurele oplossing voor de branche. Voor Cultuurconnectie is dit het startschot van een project met als doel om leden in staat te stellen om op korte termijn op een goede, veilige manier online les te kunnen (blijven) geven. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om Cultuurconnectie, Duppal en Zoom te nomineren in de categorie Partnerproject.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie Partnerproject van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
29 (Complexiteit/risico’s)
25 (Toegevoegde waarde)
17 (Originaliteit/innovatieve kracht)
29 (Rol leverancier)

Eindcijfer Online lesgeven (Cultuurconnectie, Duppal en Zoom): 7,29

Binnen een aantal weken zijn bijna vierduizend docenten binnen de cultuureducatie, -participatie en volksuniversiteitswerk overgegaan op online lesgeven via het Zoom-platform. Met behulp van financiering vanuit diverse stichtingen, waardoor de deelnemende organisaties geen onbegrote kosten in deze toch al moeilijke coronacrisis te verwerken kregen, en een snel maar effectief adoptietraject via Duppal zorgde Cultuurconnectie dat de branche dankzij Zoom haar activiteiten online kon doorzetten: de locaties moesten dicht, maar de branche kon daarmee zijn activiteiten voortzetten. De tijdsdruk, het maatwerk dat ervoor nodig was en de transformatie maakten het een complex ict-project. Vooral omdat binnen de cultuureducatie online lesgeven voorheen ondenkbaar was.

Van eind 2020 tot januari 2022 hebben de leden van Cultuurconnectie 200.164 Zoom-sessies verzorgd, en daarmee heeft ruim 16 miljoen minuten aan onderwijs coronaproof en in veiligheid doorgang kunnen vinden. Met dit Zoom-project voor Cultuureducatie en volksuniversiteiten en de ondersteuning in de implementatie van Duppal is meer bereikt dan alleen de activiteiten op locatie verplaatsen naar een online omgeving. Duppal stelde een projectteam samen en maakte een projectplan met tijdlijn, in eerste instantie alleen voor de volksuniversiteiten. De helpdesk van Cultuurconnectie handelt de eerstelijns vragen af en kan voor complexere vragen terecht bij het Meet Duppal-team.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-01T12:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.