Isabelle Verhoef (data analist De Nederlandsche Bank)

Computable Awards 2022, categorie IT-talent

Isabelle Verhoef

Isabelle Verhoef is data analist bij De Nederlandsche Bank. Ze begon daar met een onderzoeksopdracht die acht maanden duurde. Binnen het Data Service Center deed zij op de divisie Statistiek onderzoek naar de datakwaliteit in diverse systemen. Ze wilde weten in hoeverre de data in die verschillende databases overeenkomen. Hiervoor heeft ze een programma gebouwd in SAS en een rapport opgesteld, dat ze heeft gepresenteerd tijdens een Europees overleg met andere centrale banken. Ze is na haar onderzoeksopdracht bij DNB gebleven en gestart als data analist binnen Toezicht.

Wegingen en score

Computable-experts hebben alle inzendingen in de categorie IT-talent van vier cijfers voorzien. De hoofdjury heeft vervolgens aan deze vier onderdelen wegingen (totaal 100) toegekend om zodoende tot een eindcijfer te komen. De top 10 hoogste cijfers is genomineerd.

Wegingen (totaal 100)
20 (Verandering)
19 (Effecten)
29 (Uniekheid)
32 (Toekomstpotentieel)

Eindcijfer Isabelle Verhoef (data analist De Nederlandsche Bank): 6,07

Verhoef heeft tijdens haar traineeship drie verschillende posities doorlopen binnen de bank, die de topics Data, Security en Development raakten. Ze heeft hier onderzoek gedaan naar datakwaliteit, informatiebeveiliging en ze is zelfs gaan meewerken aan de ontwikkeling van een applicatie. Hiervoor heeft ze een speciaal traineeship doorlopen, waarvan haar traineegroep de eerste lichting was. Enerzijds was het soms een beetje pionieren, anderzijds hadden de trainees veel vrijheid en luisteren mensen goed naar hen hoe zij het programma ervaren. De trainees hebben allemaal verschillende achtergronden, van neurobiologie en natuurkunde tot quantitative finance en informatica & economie. In de trainingen is er ook aandacht voor leiderschap, intervisie en presenteren.

Tijdens de selectieprocedure voor het traineeship werd Verhoef steeds enthousiaster over DNB. Ze werkt graag samen met slimme mensen die goed nadenken over zaken en écht voor de inhoud gaan. Verhoef heeft ervaren dat je als trainee bij De Nederlandsche Bank je eigen carrière kan vormgeven. Zo heeft Verhoef geleerd om te programmeren in Python, maar weet ze ook hoe je data moet modelleren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-30T11:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.