Inhoud Consultancy Guide 2013

Consultancy Guide 2013

Jaarlijks brengt de ict-vaktitel Computable een overzicht uit van de grootste, favoriete en meest ingehuurde consultants uit de ict-sector. Basis is een lijst van de naar omzet gemeten veertig grootste ict-adviesbedrijven van Nederland. Die veertig namen worden voorgelegd aan lezers van Computable. Zij geven vervolgens hun favoriet aan en vertellen wie zij als laatste hebben ingehuurd en waarvoor. Hieronder een inhoudsopgave van de Computable Consultancy Guide 2013.

Capgemini is favoriet onder ICT-adviesbureaus

Dat de grootste niet per definitie het populairst is blijkt ook dit jaar weer. Al scheelt het niet veel. Van de veertig grootste ict-adviesbureaus van Nederland is Capgemini dit jaar favoriet. Dit blijkt uit onderzoek dat Motivaction in opdracht van Computable uitvoerde onder 529 ict’ers die betrokken zijn bij de inhuur van ict-adviesbureaus binnen hun organisatie.

Lees verder

Ranglijsten Consultancy Guide 2013

Jaarlijks stellen de financiële experts van Mazars Berenschot in opdracht van Computable een ranglijst op van de veertig grootste ict-consulancybedrijven. De namen uit die lijst worden voorgelegd aan lezers van Computable die zijn betrokken bij de inhuur van ict-adviseurs. Dat levert een overzicht op van de favoriete ict-adviesbedrijven en de vaakst ingehuurde bedrijven.

Lees verder

Tarieven ICT-adviseurs zijn gedaald

Het kennisniveau is ten opzicht van vorig jaar stabiel gebleven, maar de tarieven van ict-adviseurs zijn gedaald. Dit blijkt uit het onderzoek dat Computable door Motivaction liet uitvoeren onder 529 ict’ers die zijn betrokken bij de inhuur van ict-adviesbureaus.

Lees verder

ICT-afdeling kiest adviesbureau voor inhuur

Bij de inhuur van ict-adviesbureaus is de ict-afdeling richtinggevend, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction, dat het in opdracht van Computable uitvoerde onder 529 ict’ers die zijn betrokken bij de inhuur van ict-adviesbureaus.

Lees verder

'Bedrijven moeten geld vrijmaken voor innovatie'

Computable vroeg de leiders van het ict-consultancybedrijf Capgemini, het ict-adviesbedrijf IBM en het ict-consultancybedrijf Atos, naar hun verwachtingen voor 2013. CEO Application Services Benelux bij Capgemini Jeroen Versteeg denkt dat het juist nu de tijd is voor innovatie. Zijn bedrijf werd door Computable-lezers uitgeroepen tot hun favoriete ict-adviesbedrijf.

Lees verder

'Analytics neemt grote vlucht in 2013'

Computable vroeg de leiders van het ict-consultancybedrijf Capgemini, het ict-adviesbedrijf IBM en het ict-consultancybedrijf Atos, naar hun verwachtingen voor 2013. Volgens strategy leader Marc Zegveld van IBM Benelux gaat het er in 2013 om met de inzet van ict het verschil te maken ten opzichte van de concurrentie. Zijn werkgever is het grootste ict-adviesbedrijf in de ranglijst van de Consultancy Guide 2013.

Lees verder

'ICT-afdeling moet exploitatiekosten verlagen'

Computable vroeg de leiders van het ict-consultancybedrijf Capgemini, het ict-adviesbedrijf IBM en het ict-consultancybedrijf Atos, naar hun verwachtingen voor 2013. Volgens executive vice president bij Atos Consulting Henny van Schaik moeten ict-afdelingen operationele ict en ict gericht op verandering nadrukkelijk scheiden. Zijn onderneming werd door Computable-lezers het meest recent ingehuurd.

Lees verder

2013: De cloud gaat Europees

De Europese Commissie is met een voorstel gekomen voor uniforme regels voor cloud computing. Daarmee wil commissaris Neelie Kroes het gebruik van cloud computing door Europese bedrijven stimuleren. Computable vroeg zijn experts wat dit volgens hen betekent voor de ontwikkeling van cloud computing in 2013.

Lees verder

Mobiel werken bezorgt de ICT-afdeling kopzorgen

De onderzoeken spreken elkaar tegen: Is bring your own device (byod) op zijn retour of wordt 2013 het jaar van het mobiele werken? Computable vroeg het zijn experts.

Lees verder

Big data analytics: kans of noodzaak?

Na cloud is big data de volgende grote hype. Of is het meer dan dat, en een nog redelijk onontgonnen terrein waarmee de ict-branche in de komende jaren zijn meerwaarde voor de bedrijfsvoering van de organisatie kan bewijzen? Computable vroeg zijn business intelligence-experts naar hun visie.

Lees verder

Cybercriminaliteit houdt 2013 in zijn greep

Thema’s als big data, cloud en sociale media, zorgen ook in 2013 voor de nodige beveiligingshoofdbrekens. De experts van Computable verwachten vooral dat door deze ontwikkelingen cybercriminaliteit 2013 in zijn greep zal houden.

Lees verder

De vraag naar storage blijft groeien

De opkomst van cloud-gebaseerde applicaties en diensten blijft ook komend jaar een grote impact hebben op de storage-industrie. De vraag naar opslagruimte blijft groeien en dit heeft weer invloed op storage hardware en software ontwikkelingen. Dit voorspelt onderzoeksbureau IDC en beamen ook de Computable-experts.

Lees verder

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-07T14:33:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.